İngiliz turistlere çok önemli Türkiye uyarısı

Güncelleme Tarihi:

İngiliz turistlere çok önemli Türkiye uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2015 10:58

İngiltere'den tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen İngilizlere çok ciddi uyarı geldi. Türkiye sınırındaki IŞİD tehlikesine dikkat çeken İngiliz Yabancılar ve Milletler Topluluğu, Türkiye ve özellikle İstanbul'u terör tehlikesi yüksek olarak gösterdi.

Haberin Devamı

İngiliz Sunday Express gazetesinin haberine göre, İngiliz Yabancılar ve Milletler Topluluğu Ofisi’nin İngiliz vatandaşlarını Türkiye sınırında İngilizleri hedef alan IŞİD tehlikesine karşı uyaran bir mesaj yayımladığı ifade edildi.

Mesajda, “Suriye ve Irak’ta konuşlanmış olan IŞİD’in komşu ülkelerine saldırı düzenleme kapasitesi var. Bu ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor” denildi.

İSTANBUL HEDEFTE
İngiliz Yabancılar ve Milletler Topluluğu Ofisi’nin mesajında her yıl ortalama 7,5 milyon turist çeken İstanbul’un en büyük terör tehditlerinden biri olduğu belirtildi.

İngiliz düşünce kuruluşu Royal United Services Institute’nün uzmanlarından Raffaello Pantucci, “Türkiye çok büyük bir turizm merkezi ve her türden insanın bir arada olduğu dev bir havuz gibi. Her şeyin yaşanma ihtimali olabilir” dedi.

HER YIL 2,5 MİLYON İNGİLİZ TURİST
İngilizler özellikle Antalya ve Kıbrıs başta olmak üzere tatillerini Türkiye’nin güney bölgelerinde geçirmeyi en çok seven milletlerden.

Her yıl Türkiye’yi 2,5 milyon İngiliz turist ziyaret ediyor.

TÜRK LİRASI’NIN DEĞER KAYBI ETKİLİ

İngilizlerin Türkiye’yi tercih etmesindeki en büyük etkenlerden biri de Türk Lirası’nın geçen 12 ayda İngiliz Sterlini karşısında yüzde 16’nın üzerinde değer kaybetmesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!