Indeks Bilgisayar'a yabancı ortak geldi

Güncelleme Tarihi:

Indeks Bilgisayara yabancı ortak geldi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 21, 2013 12:38

Index Grup şirketlerinden İMKB'de işlem gören teknoloji firması Indeks Bilgisayar'ın yüzde 20'ye karşılık gelen hissesi uzun dönemli stratejik ortaklık çerçevesinde Polonya merkezli özel sermaye fonu MCI Management'e 48.7 milyon lira karşılığında satıldı. Haber sonrası ilk açıklamayı Hürriyet Dünyası'na yapan şirketin CEO'su Erol Bilecik, yeni şirketin bilişim teknolojileri alanına yaptığı yatırımların belirleyici olduğunu söyledi. Anlaşmada son adım Rekabet Kurulu'ndan gelecek onaya kaldı.

Haberin Devamı

ekaplangil@hurriyet.com.tr

Bilecik tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen bilgilendirmede, mart ortasında baÅŸlayan görüşmelerde anlaÅŸmaya varıldığı açıklandı.  Â

Açıklamada, MCI Management'in, Polonya'nın en büyük IT distribütörü ABC Data'nın da yüzde 60'ına sahip olduğu belirtilirken, yeni işbirliği çerçevesinde Indeks Bilgisayar'ın global pazarlarda bilişim teknolojilerinden, lojistik sektörüne kadar IT alanında işbirliği yapmasının planlandığına işaret edildi.

/images/100/0x0/55eaea04f018fbb8f89ec34d

Bilecik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Sahibi bulunduğum Indeks A.Ş paylarımdan halka kapalı olan 11 milyon 200 bin payın satışı yapılacaktır. Bir payın satış fiyatı 4.35 TL olarak belirlenmiştir. Kesin satış Rekabet Kurulu'ndan alınacak izinler sonrası gerçekleştirilecektir."

Haberin Devamı

Dünkü işlemler sonrasında günü 4.55 TL seviyesinden kapatan Indeks Bilgisayar hisseleri, haber sonrasında gelen satışlarla bugün ilk seansı 4.41 seviyesinden kapattı.

YÃœZDE 20'SÄ° SATILDI

Mevcut fiyatlarla satışın bedeli 48.7 milyon lira olurken, Indeks Bilgisayar'ın toplamda 56 milyon adet payı bulunuyor. Anlaşma ile birlikte Yüzde 41.4'ü borsada işlem gören şirketin yaklaşık yüzde 20'lik kısmı MCI'ya geçmiş olacak ve Bilecik'in temsil ettiği hisse oranı yaklaşık yüzde 39 olacak.

Anlaşma sonra Hürriyet'in soruların yanıtlayan Bilecik, MCI Management'ı şirketin uzun yıllardan beri tanıdıklarını ve özellikle yatırımlarını bilişim alanına yönlendirdikleri için tercih ettiklerini söyledi. Uluslararası ve özellikle Balkanlardaki potansiyel adımlara önem verdiklerini belirten Bilecik, söz konusu stratejik birlikteliğin de bu amaçla hayata geçirildiğini ifade etti.

Indeks Bilgisayara yabancı ortak geldi

Index Grup CEO'su Bilecik, stratejik ortaklığın şirkete önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Haberin Devamı

"ULUSLARARASI PAZARLARA ÖNEM VERİYORUZ"

Bilecik, "MCI Management halka açık bir şirket ve uzun yıllardır kendilerini tanıyoruz. Özellikle bilişim teknolojileri alanlarına yoğun yatırım gerçekleştiriyorlar. Kendi şirketimizin geleceğine önemli bir yatırım olarak gördüğümüz stratejik bir işbirliğine gittik. MCI'nın ortak olduğu ABC Data şirketi başta Çekoslovakya, Macaristan ve eski Yugoslavya'Da önemli bir pazara sahip. Balkanlar ve uluslararası arenada potansiyel adımlara önem veriyoruz. Bu da teorik olarak planladığımız geleceğe yönelik bir stratejinin bir adımıdır. Meyvelerini alacağını düşünüyoruz" dedi.

"1 MİLYAR DOLARA BÖYLE ÇIKTI"

Global sinerjinin faydalarına çok inandıklarının altını çizen Bilecik, Grup şirketlerinden daha önce de yabancı ortaklıklara gittiklerini ve bunun şirkete büyük katksının olduğuna da dikkat çekerek, 'Index Grubu'nun değerinin 100 milyon dolar seviyesinden 1 milyar dolar çıkmasında bu ortaklıkların büyük katkıları oldu' dedi.

Haberin Devamı

Bilecik, yüzde 40'lık hisseye rağmen A grubu imtiyazlı hisselerde çoğunluğun ellerinde bulunması nedeniyle şirketin kontrolünde eski yapının devam ettiğini de belirtti.

"E-TİCARETİN LOJİSTİK GÜCÜ OLMAK İSTİYORUZ"

Bilecik, MCI ile yapılan ortaklığın diğer bir önemli noktasının ise bu şirketin e-ticaret tarafında yaptığı yatırımlar olduğunu söyledi. MCI'nın Türkiye'de de bu yatırımları artırdığını ifade eden Bilecik, "Bu tip yatırımlarda lojistik gücümüzü kullanmak istiyoruz. Arka planda bir lojistik oyuncusu olabilir miyiz; Ona bakıyoruz ve bu yönümüzü geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!