İnanlar İnşaat'ın kredi notu artırıldı

Güncelleme Tarihi:

İnanlar İnşaatın kredi notu artırıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 15:00

JCR Eurasia Rating, İnanlar İnşaat'ın  konsolide yapısını “yatırım yapılabilir” kategori içerisinde değerlendirdi ve ‘BBB- (Trk)’ olan Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu basamak artırarak ‘BBB (Trk)’’ olarak revize etti. Söz konusu nota ilişkin görünümünü ise ‘Stabil’ olarak belirledi. 

Haberin Devamı

Raporda; İnanlar’ın yoğun rekabetin yaşandığı inşaat sektöründe, değerini katlayan projelerle yatırımcılarına kazançlı yatırım imkanı sağladığı, kaliteli malzeme ve modern inşaat teknikleriyle özellikle de “Terrace” konseptli projeleriyle öne çıktığına dikkat çekildi.

Gayrimenkul faaliyetlerinin yanı sıra İnanlar’ın güçlü satış etkinliğini otomotiv sektörü ile çeşitlendirdiği aktarılan raporda, sektördeki prestijli konumu ve uzun vadeli gelişim potansiyeli gibi faktörler dikkate alındığında İnanlar’ın ihtiyaç halinde uzun vadeli likidite veya özkaynak temin edebilecek yeterli arzuya ve ayrıca etkili operasyonel destek sunma deneyimine sahip olduğu bilgi ve kanaatine ulaşıldığı belirtildi.

RAPOR: KÂRLILIK GÖSTERGELERİ POZİTİF
Yükselen arsa maliyetleri ve TL'deki değer kaybının inşaat maliyetlerinde neden olduğu artışın operasyonel karlılık üzerinde baskı oluşturmasına ve inşaat sektörü çıktılarına yönelik talep seyrinin üzerindeki belirsizliğin devam etmesine rağmen İnanlar’ın karlılık göstergeleri pozitif seyrini sürdürdü.

Haberin Devamı

FORTUNE 500 LİSTESİNE DE GİRDİ
Dünyanın en etkili ekonomi dergilerinden Fortune tarafından her yıl hazırlanan ve yayınlanan Fortune 500 listesinin Türkiye edisyonunda, İnanlar, Türkiye’nin en büyük gelire sahip, 500 kurumu arasında yer aldı. "Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi" isimli sıralamaya 305., "Satışlarını en çok artıranlar" listesine ise 5. sıradan güçlü bir giriş yaparak yılın en başarılı kurumları arasında yer aldı. 

BAKMADAN GEÇME!