IMF, yüzde 3'lük enflasyona inandı

Güncelleme Tarihi:

IMF, yüzde 3lük enflasyona inandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

IMF İcra Direktörü Willy Kiekens, ‘‘Türkiye'nin üç yıl sonunda enflasyonu tek haneli rakamlara indirebileceğine ikna olduk’’ dedi. Kiekens, Türkiye'nin IMF'nin mali desteğine ihtiyacı olmadığını söyledi.

Türkiye'nin de üyesi bulunduğu Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Avrupa bölümünden sorumlu İcra Direktörü Willy Kiekens, Başbakan Mesut Yılmaz ile yaptıkları görüşmede, Başbakan Yılmaz'ın, ekonomik önlemlerin uygulanması konusunda kararlı olduğunu gördüğünü söyledi.

Willy Kiekens, A.A.'ya verdiği demeçte, Başbakan Yılmaz ile yaptıkları görüşmede, Türkiye'nin, üç yıl sonunda, enflasyonunu tek haneli rakamlara indirebileceğine ikna olduklarını belirterek, ‘‘Hazırlanan ekonomik programın mutlaka uygulanacağı konusunda kararlılık gördük. Eğer bu kararlılık aynen devam ederse, Türkiye, üç yıl sonunda hedeflediği enflasyon rakamını tutturabilir’’ diye konuştu.

DESTEĞİ İHTİYACINIZ YOK

‘‘IMF'nin tavsiyelerine uyulması durumunda her türlü desteğin verileceğini’’ ilettiklerini vurgulayan Kiekens, IMF'nin sözlü bir desteğinin de Türkiye için yeterli olabileceğini ima ederek, ‘‘Türkiye'nin, IMF'nin mali desteğine ihtiyacı yok’’ ifadesini kullandı.

Sosyal güvenlik başta olmak üzere yapısal programların mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladıklarını belirten Kiekens, sosyal güvenlik reformunun, şu anda Türkiye için en önemli ve hemen gerçekleştirilmesi gereken reform olduğunu söyledi.

Hükümetin IMF ile kısa aralıklarla temasını sürdürmeye devam edeceğini kaydeden Kiekens, programın başarıyla uygulanması durumunda, IMF'nin de uluslararası piyasalara olumlu mesajlar aktaracağını belirtti.

Dünya Bankası direktörü geliyor

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ajay Chibber, Dünya Bankası tarafından finanse edilen projeleri görmek üzere bugün Türkiye'ye geliyor. Ajay Chibber, Türkiye'de 10 gün kalacağını ve ilk olarak GAP bölgesini ziyaret ederek, projeleri inceleyeceğini söyledi. Chibber, Türk yetkililerle, Ülke Yardım Stratejisi (CAS) çerçevesinde Türkiye'ye üç yıl için verilen proje kredilerilerinin ilk yıl uygulamalarına bakılacağını belirterek, ayrıca, verilebilecek ilave mali yardımlar konusunu da ele alacağını söyledi. Dünya Bankası, Türkiye'ye, ağırlıklı olarak eğitim, sağlık ve altyapı projelerinde kullanılmak üzere, CAS çerçevesinde, üç yıl için 1.5 milyar dolarlık proje kredisi verilmesini onaylamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!