İlk maç başlayana kadar 4000 kişi ölebilir!

Güncelleme Tarihi:

İlk maç başlayana kadar 4000 kişi ölebilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2014 10:04

Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası için tüyler ürperten bir rapor hazırlandı. Dünya Kupası için hazırlanan tesislerde şimdiye kadar 1200 işçi öldü. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (International Trade Union Convederation-ITUC) böyle giderse ilk maç başlayana kadar 4000 işçinin öleceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası ölen işçileriyle tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Stadyum ve diğer inşaatlar devam ederken şimdiye kadar 1200 işçinin öldüğü açıklandı. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) böyle devam ederse 2022 Dünya Kupası'nın ilk santra düdüğü çalana kadar 4000 işçinin öleceğini belirtti.

Rakamlar geçtiğimiz hafta Nepal ve Hindistan elçiliklerinin açıkladığı rakamlarla örtüşüyor. Katar'da en çok Nepal ve Hindistan işçileri ölürken Nepal 2010'dan beri 400 vatandaşının hayatını kaybettiğini, Hindistan ise 500 Hİntli işçinin öldüğünü duyurmuştu.

İngiliz Guardian gazetesi geçtiğimiz aylarda göçmen işçilerin çok zor şartlarda çalıştığını ortaya çıkarmış, ülkelerine geri dönmek isteyen işçilerin tehdit edildiğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

ITUC raporunda ise şu ifadeler yer aldı:

Ölüm sebepleri için iş kazası, kalp krizi veya yaşam koşullarından kaynaklı hastalıklarla ilgili dense bile ölümlerin kaynağı çalışma koşulları.

Katar'da Dünya Kupası'nın hangi mevsimde düzenleneceğine ise FIFA 2015 yılında yapacağı oylamayla karar verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!