İlave tediyeler yattı mı, ne zaman yatırılacak? 2022 birinci ilave tediye ödeme tarihleri

Güncelleme Tarihi:

İlave tediyeler yattı mı, ne zaman yatırılacak 2022 birinci ilave tediye ödeme tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2022 00:27

İlave tediye ödemeleri kamuda işçi statüsünde çalışanlar tarafından bekleniyor. Her sene Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruyla netleşen ilave tediyelerin ödeme tarihleri belli oldu. Yapılan açıklamaya göre birinci yarı ilave tediyeler Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Cumhurbaşkanımızın kararıyla işçilerimizin ilave tediyeleri Kurban Bayramı öncesi ödenecektir." ifadelerini kullandı. Gözler şimdi ödeme tarihinde. Peki, ilave tediyeler ne zaman hangi gün yatacak? İşte, o konuyla ilgili Resmi Gazete bilgileri.

Haberin Devamı

İlave tediyeler ne zaman yatacak? sorusunun yanıtı belli oldu. Cumhurbaşkanı kararı ile 6772 sayılı kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2022 yılında yapılacak ilave tediye sürelerinin belirlenmesi hakkındaki karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 700 bini aşkın kamu işçisinin ilave tediyeden faydalanmasının beklendiği tediyenin ilki 4 Temmuz'da yatırılacak. Tediyelerin ikincisi ise 16 Aralık 2022'de ödenecek. Bayram öncesi işçiler banka hesaplarından ödemelerini alacak.

İLAVE TEDİYELER NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ilave tediyenin ilk yarısı 4 Temmuz 2022 (4/7/2022) tarihinde, ikinci yarısı ise 16 Aralık 2022 (16/12/2022) tarihinde ödenecek. 

İlave tediyeler yattı mı, ne zaman yatırılacak 2022 birinci ilave tediye ödeme tarihleri

Haberin Devamı

BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı kararı ile resmi gazetede yayımlanan kamuda çalışan işçilere ilave tediye ödeme tarihlerine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Bilgin, açıklamasında şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımızın kararıyla işçilerimizin ilave tediyeleri Kurban Bayramı öncesi ödenecektir. Bakanlık olarak her zaman olduğu gibi, Türkiye’mizin geleceği için değer üreten, kalkınmamızın en büyük destekçisi olan işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Böylece Resmi Gazete’de yayımlanan kamuda çalışan işçilere bu yılki ilave tediye ödemelerinin ilk yarısı 4 Temmuz'da diğer yarısı ise 16 Aralık'ta yapılacak.

TEDİYE NE DEMEK?

İlave tediye olarak tanımlanan bu ödeme çeşidi, kadroya geçen taşeronlar için de ödenmektedir.

İlave tediye, devlet memurları kanununda bulunan bir ikramiye ve çalışan personele, ücret sistemine bakılmaksızın her yıl için bir aylık ikramiye veriliyor, tüm çalışanlar bu ikramiyeyi alıyor. Kadroya geçen taşeronlar da bu ikramiye hakkında yararlanıyor.

Tediyelerden ayrı olarak her yıl için bir aylık istihkakları tutarını geçmemek üzere Cumhurbaşkanı kararıyla aynı nispette bir ilave tediye daha yapılabilir.

Haberin Devamı

Birinci ve ikinci maddelerde yazılı olan işçilere mezkür maddeler gereğince yapılan tediyelerden ayrı olarak her yıl için bir aylık istihkakları tutarını geçmemek üzere Cumhurbaşkanı kararıyla aynı nispette bir ilave tediye daha yapılabilir. Bu kanuna göre yapılacak tediyelerin zamanı Cumhurbaşkanınca tespit olunur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!