İlaçta 'yarım' uzlaşma

Güncelleme Tarihi:

İlaçta yarım uzlaşma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2002 16:49

İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası (İEİS) ile Sağlık Bakanlığı, ilaçta yüzde 10'luk indirimin paylaşımı konusunda anlaştı ancak Eczacılar Birliği oranları kabul etmediğini açıkladı.

İEİS Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Orhan Canbolat'ın yaptıkları görüşme sonucunda, ilaç fiyatlarında yapılan yüzde 10'luk iskontonun yüzde 2'sinin eczacılardan, yüzde 1'inin depoculardan, yüzde 4'ünün üretici firmalardan kesilmesine karar verildi. Kalan yüzde 3'lük oran ise Maliye Bakanlığı'ndan kesilecek.

Yetkililer, eczacıların kamu kurumlarına uyguladıkları yüzde 5 oranındaki indirimin yüzde 2'ye çekildiğini belirterek, böylelikle yüzde 3'lük oranın Maliye Bakanlığı'na yansıdığını bildirdiler. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Mehmet Domaç ise bu oranları kabul etmediklerini ifade ederek, paylaşımın netlik kazanmadığını söyledi.

ÜRETİCİLER YÜZDE 4 İSKONTO YAPACAK

İlaç firmaları, "ilaç endüstrisinin kendi özkaynaklarından karşılanmak üzere" yüzde 4 iskonto yapma kararı aldı.

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı Osman Durmuş ile Sendika Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın dün Ankara'da biraraya gelerek ilaç fiyatlarındaki iskontolarla ilgili görüşme yaptığı hatırlatıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Sağlık Bakanlığı'nın 4 Ocak 2002 tarihinde yayınladığı İlaç Fiyatları Hakkındaki Tebliğ ile ilaçtaki yüzde 10 iskonto uygulamasına son verilmişti. Sağlık Bakanı Dr. Osman Durmuş ile İEİS Başkanı Bülent Eczacıbaşı arasındaki  yapılan görüşmede ilaç maliyetlerinden çıkarılan yüzde 10 iskontonun yerine, dağıtım kanallarına destek olmakamacıyla ve endüstrinin kendi öz kaynaklarından karşılanmak üzere toplam yüzde 4 iskonto yapılması kararı alındı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!