İkitelli’de üretim erken durdu İstanbullu yağmur tatiline girdi

Güncelleme Tarihi:

İkitelli’de üretim erken durdu İstanbullu yağmur tatiline girdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2009 00:00

Çarşamba gününe sel felaketiyle uyanan İstanbul’da dün meteorolojinin uyarıları dikkate alındı. 200 bin kişinin çalıştığı İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim erken durdu. İstanbul Valiliği de, kamu kuruluşlarında çalışanlara saat 15.00 itibarıyla izin verdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da yoğun yağış nedeniyle oluşan sel felaketinin bir daha yaşanmaması için dün İstanbul’da çalışanlar hafta sonu tatiline erken girdi. İkitelli başta olmak üzere bir çok üretim merkezinde makineler durdururken, İstanbul Valiliği de kentte beklenen sağanak yağış nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele saat 15.00 itibarıyla idari izin verdi. Banvit de Bandırma’daki kesimhanesinde üretime sel nedeniyle bir müddet ara verdiğini duyurdu. İstanbul İkitelli bölgesinde bulunan bir çok işyeri sel sularını temizleyeme çalışırken, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde bir çok imalathane de dün 15.00’ten sonra çalışanlarına izin verdi. Aynı manzaraların bir daha yaşanmaması için bir çok yerde çalışanlara izin verildiğini söyleyen İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Nuri Konak, “İkitelli OSB’de 24 bin KOBİ bulunuyor. Burada 200 bin kişi çalışıyor. Dün sabahtan beri yapılan uyarılar dikkate alındı ve çalışanların çoğu işyerlerini erkenden boşalttı” dedi.
Banvit, ara verdi
Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii A.Ş, Bandırma’daki kesimhanesinde üretime sel nedeniyle bir müddet ara verdiğini duyurdu. Açıklamada, sel taşkınlarına sebep olan yağışların şirket merkezinin ve ana kampusunun bulunduğu Bandırma’da da yoğun olarak hissedildiği belirtilirken, şöyle denildi: “Bandırma’daki piliç kesimhanemizde sel nedeniyle bir süre için üretime ara vermek zorunda kaldık. Hasar tespit, temizlik ve son hızla sürdürülen yenileme çalışmalarının ardından Bandırma kesimhanemiz tekrar üretime alınacaktır. Şu an piliç üretimine İzmir’deki tesislerimizde devam edilmektedir. Şirketimize bağlı diğer üretim tesisleri ise normal çalışma düzenlerini sürdürmektedir.”

Haberin Devamı

İkitelli’de sel günlüğü

Vodafone Türkiye’nin İkitelli Santralı kullanılamaz hale geldi. 80 çalışan işe gidemiyor.
Malları yağmalanan Evkur’da 250 çalışan çarşamba gününden beri çalışmıyor.
İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde dün çalışanlar 15.00’te işten ayrıldı.
Aksa’daki 150 çalışan için geçici merkezler oluşturuluyor. Binalar kullanılamıyor.
Basın Ekspres Yolu üzerindeki 5 otomotiv bayiinde 200’e yakın çalışan işe gidemiyor.
Sular altında kalan Altur’un merkezinde 550 kişi çalışamıyor.
850 kişinin çalıştığı Sabri Özel binasında temizleme çalışmaları devam ediyor.
150 bin metre kumaşın sular altında kaldığı Süvari Giyim’de kadın işçiler izinli sayılıyor.
Deva Holding’in merkez binasında yer alan destek ekipleri ise, 14 Eylül’e kadar evden çalışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!