İkinci el taşıt kredisi ile ilgili bilmeniz gerekenler!

Güncelleme Tarihi:

İkinci el taşıt kredisi ile ilgili bilmeniz gerekenler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 10:27

Herkesin sıfır araç hayali olsa da ikinci el araçlara da rağbet çok fazla. Özellikle fiyatların daha uygun olması ve vergi oranının daha düşük olmasından dolayı tercih edilen ikinci el araçlarda taşıt kredisi süreci biraz farklılık gösteriyor.

Haberin Devamı

Hangikredi.com tarafından hazırlanan bu yazıda ikinci el taşıt kredisi ile ilgili bilmeniz gerekenler detaylarıyla anlatılıyor.

İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ NEDİR?

Bankalar taşıt kredisi ürünlerini 0 araçlar için farklı, 2. el araçlar için farklı şartlarla sunarlar. Sıfır araçlar için araç kredisi almak genellikle daha kolaydır. Otomobil kredisi ile ikinci el araç alımlarında araç yaşı sınırlaması ve sıfır araç alımına göre kredi kullandırım oranı farklılığı var. Kredi ile ikinci el araç alımlarında aracın değeri, kasko değerine göre hesaplanır ve kredi bu değere göre verilir.

İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİNDE YAŞ SINIRI

Bankaların avantajlı faiz oranları ile sunduğu araba kredisi ürünleri ile ikinci el araba almak istediğinizde aracın belli bir yaş aralığında olması beklenir. Bu yaş aralığı bankadan bankaya değişse de bankalar genellikle sekiz yaşından büyük olan araçlar için kredi vermek istemezler. Banka kredisi ile ikinci el taşıt almayı düşünüyorsanız en fazla sekiz yaşına kadar olan araçlara bakmanızda fayda var.

Haberin Devamı

İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİNDE KREDİ KULLANDIRIM ORANI

Bankaların sunduğu taşıt kredilerinde kullandırım oranı söz konusudur. Yani alacağınız aracın satış bedelinin sadece bir kısmını kredi olarak alabilirsiniz. Bu nedenle kredi ile araba satın almak istiyorsanız belli bir miktarda peşinatınız olmalı.

SATIN ALMA SÜRECİ NOTERDE GERÇEKLEŞİYOR!

İkinci el araç alım satım işlemi noterde gerçekleşiyor. Yani beğendiğiniz ikinci el aracı satın almak için, satıcıyla birlikte notere gitmelisiniz. Notere gitmeden önce ise toplamanız gereken bazı belgeler var. Notere gitmeden önce hazır etmeniz gereken belgeleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Ruhsat veya tescile ilişkin geçici belge
  • Trafik belgesi
  • Nüfus cüzdanı
  • Ehliyet
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!