İki kadın 25 bin lirayla ‘sihirli dokunuş’ başlattı, 1 milyon lira ciro göründü

Güncelleme Tarihi:

İki kadın 25 bin lirayla ‘sihirli dokunuş’ başlattı, 1 milyon lira ciro göründü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2012 00:00

Selin Keleşer ve Sonay Onur’un, 25 bin lira bireysel kredi çekerek kurdukları ‘seks oyuncakları’ satan e-ticaret sitesi sihirlidokunuslar.com.tr 3 ay içinde ayda 40 bin lira ciroya dayandı. Almanya’da büyüyen Sonay Onur’un bizzat seçerek ithal ettiği ürünler öyle ilgi gördü ki, gönderi yöntemleri arasına ‘taksiyle gönderi’ de eklendi.

Haberin Devamı

1986 İstanbul doğumlu eski halkla ilişkilerci Selin Keleşer ile 1980 Mülheim doğumlu pazarlama uzmanı Sonay Onur’un 25 bin lira bireysel kredi kullanarak kurduğu ‘seks oyuncakları’ satan e-ticaret sitesi Sihirlidokunuslar.com.tr, sadece 3 ayda ortalama 30-40 bin lira ciro yapar hale geldi. Sitede, Almanya doğumlu Sonay Onur tarafından bizzat seçilerek Almanya, Hollanda ve ABD’den ithal edilen ürünler satılıyor. Çalıştıkları işten ayrılarak kurdukları şirketin başına ancak 2012 Ocak ayında geçebilen iki arkadaşa ortaklık teklifleri yağıyor. Keleşer şöyle konuşuyor:

Basın danışmanıydım
Malatyalıyız, 1986 İstanbul dğumluyum, babam restoran sahibi. Ortaokuldan beri iletişim sektöründeyim. Aydın Doğan İletişim Lisesi’ni bitirdim ve sonra da İstanbul Üniversitesi’nde Radyo Televizyon okudum. Bir PR şirketinde basın danışmanıyken bir Alman ayakkabı markasına hizmet veriyorduk. Sonay da orada pazarlama müdürüydü ve 4 yıl kadar bu marka için birlikte çalıştık. Sonay Almanya 1980 doğumlu ve orada büyümüş. 7 yıl önce de o Alman marka Türkiye’ye girmeye karar verince Türkiye’ye gelmiş. Onun Ailesi Trabzonlu. Birlikte eski işlerimizde çalışırken de çok güzel işler çıkardık. O süreçte ‘ilerde birlikte birşeyler yapma’ fikri de oluştu. Çünkü ortak projeleri uyumlu ve başarılı şekilde uygulayabiliyorduk.

Haberin Devamı

Kız sohbetleri fikir verdi
Sonay daha rahat bir kız. Çünkü Almanya’da doğup büyümüş. Kendi aramızda kız sohbetlerinde konuşarak bu ürünlerle ilgili fikri geliştirdik. Aslında bize göre ‘cinsel sağlık ürünleri’ ama piyasayada seks oyuncakları denilen ürünler konusunda Türk kadınlarının ne kadar çekingen olduklarını keşfettik. Vajinusmus olan bir arkadaşımız için vibratör bulmanın ne kadar zor olduğunu gördük. Sonay yurt dışından getirmeyi bile düşündü ama sonra ‘ya havaalanında bavulumu açarlarsa rezil olurum’ diye korktu. Kısacası konu sekse gelince bir anda sus pus oluyorduk. Sonay ise bu tür sohbetlerin de ürünlerin de Almanya’da ne kadar doğal olduğunu anlatıyordu. Üstelik de bu ürünlerin büyük bölümünün cinsel rahatsızlıkların tedavisi için tasarlandığını söylüyordu.

Haberin Devamı

En kalitelisini satalım
Üstelik bu tür ürünleri ihtiyacı olanlar internetten çoğu kez kandırılıyorlar ürünün özelliğinden dolayı da seslerini çıkaramıyorlardı. Bir de belli çarşılarda bu ürünleri satan dükkanlar vardı ama oralara da kadınların gidebilmesi genellikle çok zordu. Sonay bu ürünlerin en kalitelisi en yenileri dünyada nerde üretiliyor nerde satılıyor biliyordu. Aramızda bir eğlence başladı ve ‘bu işi biz yapsak mı’ diye konuşmaya başladık. Araştırmaya girdik ve baktık ki yola çıkmışız bile. Türkiye’de olmayan ve özenle sunulması gereken çok sayıda ürün tespit ettik. ‘En kalitesini getirelim satalım’ dedik. Sonay ile oturduk ve ‘ne kadar yatırım gerekir’ diye hesapladık. Çalıştığımız işlere devam edip bu arada home-ofis bir iş modeli ile yola çıkacaktık. Bankadan 25 bin lira bireysel kredi çekerek ilk adımı attık.

Haberin Devamı

Ürünü taksiyle gönderin  kapıda parasını öderim

SELİN Keleşer, başlangıçta kullandıkları 25 bin lira bireysel krediye biraz daha nakit ekleyerek önce 30 bin liralık ürün aldıklarını ve internetten satışa başladıklarını anlatıyor. Keleşer, “2011 Aralık ayında ‘yılbaşı için’ 12 bin liralık daha ürün aldık. Ürün çeşidiğimiz çoğaldığı için de satışlarımız hızla yükselmeye başladı. Bu arada müşteriler ‘sizin oradaki tanıdık bir taksiyle ürünü gönderin ben kapıda taksi parasını öderim’ demeye başladılar biz de kargo dışında ‘taksiyle’ seçeneği de ekledik. Ocak ayına kadar günlük tıklama 200’lerde seyretti. Ocaktan itibaren 6 bine kadar çıktık. Sonra günlük ortalama bin kişiye oturdu. Önce haftada sonra günde 20 paket çıkarabilir hale geldik. 2012’de ilk 6 ayı aylık ortalama 20 bin lira, sonraki 6 ayı ise 30-40 bin lira ciroyla kapatabiliriz. Şu anda iki patron bir eleman 3 kişilik ekibiz.”

Haberin Devamı

Essen’de iktisat okudu ilk fırsatta döndü

SİHİRLİ Dokunuşlar’ın kurucu ortağı Sonay Onur, “Ailem 70’li yıllarda önce İsveç’e oradan da Almanya’nın Duisburg şehrine yerleşti. Market ve kasap işlettikten sonra restoran açtılar. Anne ve babam şu an emekli. Kardeşlerim hâlâ Almanya’da ve 1987’den beri aynı restoranı işletiyorlar. Ben Mulheim sehrinde doğdum ve Essen Üniversitesi’nde İktisat okudum. Üniversite tezimi yazar yazmaz tüm ailemi, arkadaşlarımı, evimi bırakarak tek başıma Türkiye’ye döndüm. Bir Alman şirketinden güzel bir teklif aldım ve değerlendirdim. 7 yıldır Türkiye’de yaşıyorum, o şirketten de Sihirli Dokunublar’a odaklanmak üzere ayrıldım” diyor. Onur, Türkiye’deki kadınların aslında Avrupa’da yaşayan Türk kadınlarından daha modern ve özgür yaşadığını ama dışa yansıtılanın bunun tersi olduğunu düşünüyor. Sonay Onur, “Hedef kitle aslında kadın ama şu an müşterilerimizin yüzde 80’i erkek. Çünkü erkekler hem kendisi hem de eşi ya da sevgilisi için alışveriş yapıyor” diyor.

İşin başına 6 ay sonra geçtik

Haberin Devamı

Önce marka tescilimizi yaptırdık. E-ticaret sitemiz için kiminle çalışacağız, mali müşavirimiz kim olmalı. gümrük işleri için hangi şirketle anlaşmalıyız gibi tüm ayrıntıları tek tek hallettik. İki eleman aldık biri telefona bakıyor biri paketliyordu. İkimiz maaşla eski işlerimizde çalışıyorduk. Haziran’da ilk satışa başladık. 6 ay sonra da işin başına geçtik.

DİĞER E-KOBİ HABERLERİ

Gümüşlü çorap üretiyor, hamile kadınları ve  diyabetikleri hedefliyor

YABANLU Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret Ltd., 2010 yılından beri üretimini yaptığı ‘gümüş’lü çoraplarla hamile kadınları ve diyabetik hastaları hedefliyor. Bonny Silver markasıyla satılan gümüşlü çoraplar gerçek gümüş iplikle doğal şekilde örülüyor. Ürün yelpazesinde çorap, hamile iç çamaşırı, erkek, kadın atlet ve iç giyimi de yer alıyor. Bonny Silver’ın kurucusu Sencer Kaya, çorapların ayakların sıcak kalmasını sağladığını, bakteri ve mikroplara karşı hijyen özelliği sayesinde yara ve enfeksiyonları büyük ölçüde önlediğini belirtti.

Köprü ve kanal projelerine güveniyor, damper üretim kapasitesini 2 bine çıkarıyor

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimden önce açıkladığı Kanal İstanbul, 3. Boğaz Köprüsü ve 3. Havaalanı projelerinin farklı sektörleri de etkileyeceğine inanan EMK Damper’in CEO’su Osman Uslu, “Biz damper üretiyoruz ve 33 ülkeye ihracat yapıyoruz. Artık yabancıya değil, kendi markamızla üretim yapma zamanı geldi” dedi. Osman Uslu şunları söyledi: “Dünya devlerine damper üretiyoruz. Bugüne kadar fabrikaya 80 milyon doların üzerinde yatırım yaptık. Fabrikamızda 286 kişiyi istihdam ediyoruz. 3 yıl içinde bin kişiye daha istihdam yaratmayı hedefliyoruz. Birçok Türk şirketi gibi biz de bugüne kadar yabancıya üretim yapıyorduk, onlar logolarını koyup dünyaya satıyorlar. Artık kendi markamızla büyüyeceğiz.
Yabancılar da ilgileniyor
Geçen yıl 30 milyon liralık ciro yaptık. Bunun yüzde 70’i ihracattan geldi. Bu yıl ise ciromuzu 60 milyon liraya çıkarmayı hedefliyoruz. Hedefimiz, hükümetimizin açıklamış olduğu dev projelerde görev almak. Kanalİstanbul, 3. Köprü ve 3. Havaalanı gibi projelerde ilk yapılması gereken şey toprağın alınması. Türkiye’nin damper ihtiyacı bu projelerle beraber en az 3-4 katına çıkabilir. Türkiye’nin damper ihtiyacı şu anda yıllık 7-8 bin adet. Bu sayının 25 bini geçeceğini düşünüyorum. Yabancıların büyük bir iştahla bu işin üzerine düştüklerini görüyoruz. O yüzden üretimimizi 500 adetten 2 bin adete, sonraki yıl ise 3 bin 500 adete çıkarmayı hedefliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!