İhracatçıya devlet destekli eğitim

Güncelleme Tarihi:

İhracatçıya devlet destekli eğitim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 10:02

Dış Ticaret Müsteşarlığı, ihracatçı şirketlerin çalışanlarına verilecek eğitimlerin giderlerini karşılama kararı aldı. Şirketlerin kalite, verimlilik, yönetim teknikleri, tasarım, uluslararası pazarlama ile dış ticaret işlemleri konusundaki eğitim giderleri ile bu konularda alınacak danışmanlık hizmetlerine ilişkin giderleri yüzde 75 ile yüzde 90 oranlarında destek verilerek ödenecek.

Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu’nun Eğitim ve Danışmanlık Hakkında Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ ile, Türkiye’de sınai, ticari faaliyette bulunan şirketler ile yazılım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin çalışanlarının kalite, verimlilik, yönetim teknikleri, tasarım, uluslararası pazarlama ile dış ticaret işlemleri konusundaki eğitim giderleri ile bu konularda alınacak danışmanlık hizmetlerine ilişkin giderleri devletçe ödenecek. Bu faaliyetler ile birlikte Türkiye’de düzenlenen tasarım yarışmalarında dereceye giren tasarımcıların, tasarım konusunda yurt dışı eğitim giderleri Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonundan (DFİF) karşılanacak.

Tebliğ kapsamında; şirketlerin yıllık toplam 50 bin doları aşmamak üzere, program bazında süresi 6 ayı geçmeyen yurtiçi eğitim giderlerinin yüzde 90’ı desteklenecek.

TASARIMCILARIN AYLIK GİDERLERİ DE ÖDENECEK

Şirketlerin, uluslararası ticarete yönelmelerinin ve rekabet edebilirliklerinin sağlanması amacıyla, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nca yetkilendirilmiş danışmanlardan almış oldukları danışmanlık hizmetlerine ilişkin giderlerin, yıllık toplam 150 bin doları aşmamak kaydıyla yüzde 75’i desteklenecek.

Danışmanlık hizmetleri maksimum 3 yıl süreyle destekten yararlandırılacak.

Tasarımcıların alacağı eğitime ilişkin giderlerin yüzde 100’ü ile eğitime gönderilecek tasarımcıların, aylık 1500 doları aşmamak kaydıyla, giderleri en fazla 1 yıl süresince desteklenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!