İhracatçının başını döndüren seçim

Güncelleme Tarihi:

İhracatçının başını döndüren seçim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 07:00

Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu’nun 14 üyenin oyuyla yaptığı başkan yardımcılığı seçimi sonrası yapılan açıklamalar hız kesmiyor. Mevcut TİM Başkanı başkan yardımcılığı seçimini kazandığı konusunda ısrarlı. Diğer iki adayın başkan yardımcısı olarak seçildiğine ilişkin açıklamalar ise peş peşe geldi.

Haberin Devamı

8 Mayıs’ta gerçekleştirilen Türkiye İhracatçılar Meclisi Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu seçimleriyle ilgili tartışmalar dün de devam etti. Mevcut Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin başkanlığa tekrar aday olup olamayacağını netleştirecek seçim sonuçlarıyla ilgili ard arda açıklamalar yapıldı. Kurul seçimlerinde Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, kurul başkanı olarak seçilmiş, başkan yardımcılığı içinse 3 aday ortaya çıkmıştı. TİM Başkanı İsmail Gülle, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç için yapılan oylamada bir ilke imza atıldı.

Toplam 14 oyun kullanıldığı seçimde toplam 9 üye oy kullandıkları pusulalara Pınar Taşdelen Engin ve Zeki Kıvanç’ın isimlerini beraber yazdı. 5 üye de İsmail Gülle’ye oy verdi. Sonrasında TİM’den yapılan açıklamada 18 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu toplantısında TİM Başkanı İsmail Gülle’nin, aday olduğu başkan yardımcılığı görevine seçildiği kaydedildi. Ancak karşı cephe de diğer iki adayın 9’ar oy alarak başkan yardımcısı seçildiğini açıkladı. Kurullarda başkan ve başkan yardımcısı seçilenler TİM başkanlığına aday gösterilebiliyor. Bu yüzden seçim sonucu iyice kritik hale geldi.

TİM’DE BASIN TOPLANTISI

Dün sabah saatlerinde Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde bir basın toplantısı gerçekleştiren İsmail Gülle, “14 kişinin oy kullandığı ve 3 adayın olduğu, sadece ikisinin seçileceği bir denklemde 5 oy her durumda başkan yardımcılığı için yeterlidir. Bir oy pusulasından iki isim çıkarsa o oy geçersiz olur. 14 kişi oy kullandığı yerde 23 oy çıkarsa burada aritmetik değişir. Böyle bir durumda yeniden seçim yapılması gerekir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Toplantının yapıldığı saatlerde Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nden ise şu açıklama yapıldı: “Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanlığı’na Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Başkan Yardımcılıklarına ise ATHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç ve UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin seçilmişlerdir.”

Sektör kuruluna başkan seçilen Kileci de öğleden sonra başkan yardımcılıklarına Zeki Kıvanç ve Pınar Taşdelen Engin’in seçildiğini belirten bir açıklama yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!