İhracata kolajen ve jelatin desteği

Güncelleme Tarihi:

İhracata kolajen ve jelatin desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2022 07:00

Pandemi döneminde Balıkesir’de kurulan Gelner Gıda, Avrupa ve ABD’ye gerçekleştirdiği ihracatla, 2022 yılının ilk yarısında 3 bin ton olan üretimini, yıl sonunda 4 bin tona çıkaracağını duyurdu.

Haberin Devamı

Gelner Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Burak Uyguner, “Üretimimizin yüzde 50’sini ihraç ediyoruz. Kurulduktan 1 sene sonra Amerika’ya katma değeri yüksek ihracat gerçekleştirmeye başladık. Ağustos ayı itibarıyla seri kolajen üretimine başlayarak ihracata odaklanacağız” dedi. Uyguner, 2 yıl içinde yapılacak yatırımlarla yüzde 100’ün üzerinde büyüme hedeflediklerini belirtti.

Gelecek dönem hedeflerini açıklayan Uyguner, “Gelner olarak 2 sene içerisinde üretimimizi 9 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz. 9 bin tonluk üretim hedefimizi helal toz jelatin, helal yaprak jelatin ve kolajen olarak çeşitlendireceğiz. Kolajen ve jelatinin dünyadaki pazar payı 4 milyar dolar. Kolajen, jelatine göre 1.5 kat daha katma değerli bir ürün. Türkiye kolajen pazarında çok yeni. Biz de gerçekleştireceğimiz üretimle Türkiye’nin kolajen pazarına güç katacağız. Yaprak jelatinde bütün Avrupa’ya ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Fransa’nın en büyük market zinciriyle çalışıyoruz. Amerika’ya da ihracat gerçekleştiriyoruz” dedi. Kolajende 100 gramda yüzde 90 protein değerinin olduğunu aktaran Uyguner, kolajenin kalitesi koku olmamasından ve suda çözülmesinden anlaşıldığının altını çizdi. Uyguner, “10 gram Jelyap Yaprak Jelatin’de bulunan aynı miktarda glisini almak için, yaklaşık 2.8 litre süt veya 160 gram et tüketmek gerekir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!