İhracat hedefini 1 milyar dolara çıkardı 

Güncelleme Tarihi:

İhracat hedefini 1 milyar dolara çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 14:49

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) ile Türk Kızılayı’nın ortak çalışmasıyla hayata geçen ‘Bir çift ayakkabı da sizden, hedef 100 bin çift’ kampanyasının plaket takdimi ve töreni, 57’nci AYMOD Uluslararası Ayakkabı ve Moda Fuarı kapsamında düzenlenen kokteylde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

“İHRACAT HEDEFİMİZ 1 MİLYAR DOLAR”

Ayakkabı sektörünün 2016’da 708 milyon dolar ihracat yaptığına dikkati çeken Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy,  2017 ihracat hedefini 1 milyar dolara çıkardıklarını söyledi. Gürsoy, şöyle konuştu: AYMOD, Türk ayakkabı sektörünün yurt dışına bakan yüzü. Fuarımızda markalarımızı yurt dışından gelen yabancı  ve yerli ziyaretçilerimizle buluşturduk.

Dernek olarak en büyük hedefimiz; daha fazla üretim, daha fazla özgün tasarım ve daha fazla ihracat. Daha fazla ihracat için pazar çeşitliliğimizi geliştirmemiz şart. 500 yabancı misafirimizin uçak ve konaklama maliyetlerini karşılayarak sektörümüze ve fuarımıza katkıda bulunan CNR yönetimine, İDMİB’e, İTO’ya ve dernek üyelerimize teşekkürlerimi sunarım. Kısa süre önce Türk Kızılayı ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz yardım kampanyası ile ülkemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Her şeyden önce ‘insan’ diyoruz.  “Onursal Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız”

Haberin Devamı

Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can ise, “Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin bu kampanyası bizler için gurur verici. Bu yardımları en hızlı şekilde yerine ulaştırıyoruz. 2011’deki Japonya depreminde bölgeye ilk yardımı ulaştıran Türk Kızılayı oldu" dedi

“KATMA DEĞERİ ARTIRMAK İÇİN AR-GE ŞART”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de, ayakkabı sektörünün yakaladığı ivmeye dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “ 40 yılı aşkın süreden beri bu fuar yapılıyor. Bugün  yine bir başarıyı ödüllendirmek için biraraya geldik. Oldukça zor yıllardan geçiyoruz. Yanıbaşımızda milyonlarca insan yaşam mücadelesi veriyor. Bu da yetmezmiş gibi insanlar kimyasal silahla öldürülüyor. Suriye'de 6 yılı aşkın süredir iç savaş nedeniyle insanlar hayatlarını kaybediyor. İhracatçılar olarak çevremizdeki ülkelerin barış içerisinde olmasını diliyoruz.

Hükümetimizin ihracata vermiş olduğu destekler bizim için çok değerli. Geçen ayki ihracat artışımız yüzde 19. Türkiye’nin ayakkabı ihracatı 2016’da 708 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu yıl hedef 1 milyar dolar. Sektör bu hedefine ulaşacaktır, bundan hiç şüphem yok. Katma değeri artırmak için inovasyon ve Ar-Ge şart. Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz ay istihdam desteği kanpanyası başlattı. Biz de TİM olarak bu konunun destekçisiyiz. Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı başta olmak üzere bu yardım kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!