İçişleri Bakanlığı sınavla 52 kaymakam alacak

Güncelleme Tarihi:

İçişleri Bakanlığı sınavla 52 kaymakam alacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 10:17

İçişleri Bakanlığının duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında ve bazı gazetelerde yayımlandı.

Duyurulara göre. MİAH sınıfında boş bulunan 52 adet kaymakam adayı kadrosuna sınavla personel alınacak. Yazılı sınav, 8 Ağustos 2010 Pazar günü saat 09.30'da Ankara'da gerçekleştirilecek. Sınava üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, yurt dışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olanlar katılabilecek.

Ayrıca adaylarda, 28-29 Haziran 2008 veya 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan, Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSSP37) puanının 75 ve üzeri olması şartı aranacak.

MÜRACAAT ŞEKLİ VE TARİHLERİ

Adaylar başvurularını e-Devlet şifre numaraları ile 21 Haziran - 2 Temmuz 2010 tarihleri arasında www.icisleri.gov.trinternet adresinden “Kaymakam Adaylığı Müracaat Formu”nu doldurmak suretiyle elektronik ortamda yapacaklar.

Müracaatları Bakanlıkça kabul edilenlerden, KPSSP37 puanı en yüksek olandan başlamak üzere boş kadronun 20 katı kadar aday (bin kişi ve bin 40. kişiyle aynı puanı alan adaylar) yazılı sınava girmeye hak kazanacak.

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların isim listesi Bakanlıkça 5 Temmuz 2010 tarihinde Bakanlık kapılarındaki ilan panosuna asılmak ve internet sayfasında yayınlanmak suretiyle ilan edilecek.

Yazılı sınav 8 Ağustos 2010 Pazar günü saat 09.30'da Ankara'da yapılacak. Yazılı sınav değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılacak ve değerlendirme sonucunda 70 puanın altında olmamak kaydıyla en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadronun 4 katı aday (208 aday ve 208.adayla aynı puanı alanlar) yazılı sınavı kazanmış sayılacak.

Yazılı sınav sonuçları, 20 gün içinde açıklanacak ve ÖSYM tarafından adayların adreslerine postalanacak olup, ayrıca kazananların listesi Bakanlığın internet sayfasında ilan edilecek.

Yazılı sınavı kazananlar Bakanlıkça tespit ve ilan edilecek bir tarihte mülakata tabi tutulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!