IBM’den 100. yılında akıllı dünya için ‘Çözümler Zirvesi’

Güncelleme Tarihi:

IBM’den 100. yılında akıllı dünya için ‘Çözümler Zirvesi’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 14:11

Teknolojide bilişim dünyasına liderlik eden IBM, vizyonunu, stratejilerini ve çözümlerini IBM Çözümler Zirvesi’nde açıkladı.

Haberin Devamı

Aynı zamanda 100. yılını kutlayan IBM, zirvede  iş dünyasının önde gelen liderlerini, üst düzey yöneticilerini ve bilişim uzmanlarını,  ‘Akıllı Dünya’ kapsamında önerdiği endüstri çözüm ve hizmetleriyle buluşturdu.

IBM Türk Genel Müdürü Michel Charouk “IBM gelirleri içinde şu anda yüzde 19 civarında payı olan büyüyen pazarların payının 2015’e kadar yüzde 25’e çıkmasını bekliyoruz. Türkiye’nin de bu pazarların içinde yer alması, Türkiye’de bilişim pazarındaki liderliğimizi sürdürmemiz için önemli bir katkı sağlıyor” diye belirtti.

IBM Global Yazılım Grubu Başkan Yardımcısı Julie King ise  “Önümüzdeki 10 yılı şekillendirecek dört yeni stratejik alana odaklanıyoruz: Büyüyen Pazarlar, İş Analitiği, Bulut Bilgi İşlem ve Akıllı Dünya.” diye konuştu.

Haberin Devamı

IBM İş Değerleri Enstitüsü Lideri Peter Korsten yaptığı açıklamada “Dijital verilerin miktarındaki olağanüstü patlama oldu. Veriler kurumsal veri depolarında yılda %50 hızla büyüyor. Bu veri büyümesinin %80’inin bloglardan, e-postalardan, müşteri yorumlarından ve videolar gibi kaynaklardan gelen yapısal olmayan veriler olduğu tahmin ediliyor. Bunların anlaşılması ve analiz edilmesinin büyük çaba gerektirdiği görülüyor” dedi.

Korsten “IBM, 2015’e kadar iş analitiği ve optimizasyonu gelirlerinin 16 milyar dolar olacağını tahmin ediyor. Son beş yılda IBM analitik yeteneklerini geliştirmek üzere 24 satın almaya 14 milyar dolar yatırım yaptı. Yalnızca analitiğe odaklanan binlerce iş danışmanı ve matematikçi var ve şu ana kadar 500’e yakın analitik patent satın alınmış bulunuyor.” diye konuştu.

100. yılında IBM’den başlıklar

500 bin çalışanı, bin büyük müşterisi, 46 ülkede liderliği ile küresel sağlayıcılarda en çok danışmana sahip. Her nanosaniyede yeni bir bilgi üretiliyor. GPSler, jenotipler, milyarca, trilyonlarca transistör kullanılıyor. 225 iş lideri ile yapılan araştırmada doğru bilgi olmadan karar verdiği ortaya çıktı. Her iki iş liderinden biri görevlerini yapmaya yetecek bilgi alamıyor.

2007’de dünyada 3.3 milyar kişi şehirlere yaşıyordu. Bu rakam 2050’de 6.4 milyara ulaşacak. Her gün15 petabaytlık (3 milyon 276 bin 800 adet DVD’ye eşdeğer)  bilgi üretiliyor.

Haberin Devamı

Doğru bilgiyi bulamadan karar vermenin maliyeti 5,3 milyon dolar.

Her 1000 bilgiye dayalı çalışan kişi başına uygulamalar arasında bilgiyi yeniden biçimlendirmek üzere harcanan zamanın maliyeti 5,7 milyon doları buluyor. Bilgiye dayanarak çalışan bir kişi her hafta ortalama 14,5 saatini e-posta okuyup, yanıtlamaya, 13,3 saatini doküman oluşturmaya, 9,6 saatini bilgi aramaya ve 9,5 saatini bilgi analiz etmeye ayırıyor.

Depolamada dünyadaki ilk firma olan IBM, son 17 yılın patent şampiyonu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!