Hyundai Galloper'la dört nala koşacak

Güncelleme Tarihi:

Hyundai Galloperla dört nala koşacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye otomotiv piyasasında bugüne kadar otomobil, minibüs ve panel van modelleri bulunan Hyundai Assan, Güney Kore'den yeni ithal ettiği 4x4 Galloper modeli arazi araçlarını tanıttı. Türkiye'ye yıl sonuna kadar 500 adet getirilmesi planlanan Galloper modeli araçlar sürücüye arazi koşulları ve şehir trafiğinde güvenli ve rahat kullanım imkanı veriyor.

Dört nala koşan at anlamına gelen Galloper'ın, 2.5 litrelik turbo dizel (105 beygir), 3 litrelik V-6 benzinli modelleri (161 beygir) bulunuyor. Ayrıca Galloper'ların otomatik vites seçenekleri de var.

Araçlarda sürücü hava yastığı, ABS fren sistemi, sınırlı kaymalı diferansiyel kilidi, klima, hidrolik direksiyon, elektrikli camlar, ısıtmalı dikiz aynası bulunuyor. Anahtar teslim fiyatları ise 9.5 milyar lirayla 12 milyar arasında değişiyor.

Hyundai Assan Genel Müdürü Işık Dikmen, Hyundai Assan'ı izledikleri istikrarlı satış ve satış sonrası hizmet politikası ile en çok tercih edilen markalardan birisi yapmayı başardıklarını belirtti. Yüzde 35 olan yerlilik oranını da yüzde 70'e çıkarmak için çalıştıklarını belirten Dikmen, ‘‘İzmit Alikahya'daki fabrikamızda, Hyundai Accent, panel van, camlı van ve minibüs olmak üzere yıllık toplam üretim kapasitemiz 60 bin. Başlangıçta yüzde 35 olan yerlilik oranı, yıllar içerisinde yüzde 70 seviyesine ulaşacak ve yatırım otomotiv yan sanayinde de büyük istihdam yaratacak. Şu an 850 olan istihdam ettirdiğimiz personel sayısı bin 600'e çıkacak. İç talebin gelişimine göre, üretimi takip eden yıllarda özellikle Türki Cumhuriyetler, komşu ülkeler ve dış pazarlara ihracatı planlıyoruz’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!