Anadolu’yu da Bursa gibi kalkındırmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Anadolu’yu da Bursa gibi kalkındırmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 17:59

Bursa’da bu organizasyonun düzenlenmesinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Bursa’yı örnek almak, Bursa’nın elde ettiği başarıları Türkiye’ye anlatmak için ekonomi zirvesine destek verdiklerini dile getirdi.

Bursa’da işsizlik oranının düşük olduğuna dikkat çeken Emrullah Turanlı, “Yüzde 7 işsizlik var Bursa’da. Bu hiçbir şey. Göçmenler var, Suriye’den ülkemize gelenler var. Buna rağmen işsizlik çok düşük seviyelerde. Bursa’yı örnek alarak tüm illerde işsizliği aşağı çekecek katkılar yapmamız gerekiyor” dedi.

İnsanların eğitilmesi ve iş sahibi yapılması gerektiğine vurgu yapan Emrullah Turanlı, “İnsanlar ancak bu şekilde rahat yaşayabilir. Amacımız bu olmalı. Bursa bunların başarıldığı bir il. Türkiye’de bu tür il sayısı az. Belediye başkanına iş adamlarına ‘Gel sorununu anlat, ben önünü açacağım’ dediği il sayısı çok az. Başkanı tebrik ediyorum. Mükemmel bir şehir. BTSO başkanında ve sivil toplum kuruluşlarından ricam, nasıl destek alır da Anadolu’yu canlandırırız. Biz iş adamıyız, hamalız, yatırım yapacağız. Sizleri örnek alıp, Anadolu’ya nasıl taşırız. Bundan istifade etmek istiyoruz. Bursa’da motivasyon yüzde 98. İşa damlarından bu motivasyonu başka illere nasıl taşırız” diye konuştu.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Türkiye’nin bazı güçler tarafından kışkırtılmaya çalışıldığını, iş adamlarının morallerinin bozulmaya çalışıldığını dile getiren Emrullah Turanlı, “İş adamlarının moralini bozanlara karşı, önümüze set çekenler için bu organizasyonlara destek veriyorum. Türkiye’de yatırım yapmaktan kimse korkmasın. Gelecek yıllar çok parlak. Motivasyonu bozmayalım. Ülkedeki işsizliği aşağı çekmek için yatırım yapmamız gerekiyor. Bursa’ya göre geride kalmış iller için neler yapabiliriz. Bunlara bakmak zorundayız. Anadolu’da başarısız olan illere Bursa’nın destek vermesi gerekiyor. Bursa’nın başarısını diğer illerimize de taşımalıyız. Bu başarıyı diğer illere taşıma konusunda biz de taşın altına elimizi koyduk.

BAKMADAN GEÇME!