HTC One, Samsung Galaxy S4’e karşı

Güncelleme Tarihi:

HTC One, Samsung Galaxy S4’e karşı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2013 00:00

Türkiye’de satışları her geçen gün artan akıllı telefon pazarında rekabet kızıştı. Samsung Galaxy S4 ve HTC One’nin Türkiye’de satışa sunulması pazarı hareketlendirdi.

Haberin Devamı

Uzun zamandır merakla beklenen akıllı telefonlar Samsung Galaxy S4 ve HTC One Türkiye’de satışa sunuldu. Akıllı telefon piyasasının en yeni ve en donanımlı cep telefonları olarak dikkat çeken iki ürün de 1999 TL’ye raflardaki yerini aldı. Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemini kullanan cep telefonları, tasarım anlamında olduğu gibi teknolojik olarak da pek çok farklı yeniliği kullanıcılara sunuyor. Cep telefonu operatörleri HTC One ve Samsung Galaxy S4’e de mevcut tarifeye ek olarak ayda 29 TL’den başlayan ek ödemelerle bu cihazlara sahip olma imkanı tanıyor.

/images/100/0x0/55ead1b2f018fbb8f898b55a

HTC tasarımı, ekran çözünürlüğü ve yenilikçi kamera sistemiyle öne çıkarken, Samsung da yeni geliştirdiği güçlü işlemcisi ve geniş ekranı ile iddiasını koruyor. İşte bu yılın en sıkı iki rakibinin öne çıkan özellikleri:

Haberin Devamı

Samsung’a kâr rekoru kırdıracak

GÜNEY Koreli teknoloji devi Samsung’un, bu yıl kâr rekoru kırmasını sağlayacak en önemli model olması beklenen Galaxy S4’te 5 inçlik Full HD Amoled dokunmatik ekran görev yapıyor. 16 ve 32 GB’lık hafıza seçeneği bulunan cihaz, ilk olarak Galaxy S3’te sunulan ve göz hareketlerini takip eden ‘Akıllı Sayfa Takibi’ özelliğini bir adım öteye taşıyor. Akıllı Duraklatma ile video izlerken başka bir tarafa bakıldığında video otomatik olarak duraklama moduna geçiyor. Galaxy S4’ün arka ve ön kamerayı aynı anda kullanmaya imkân sağlayan ‘ikili kamera özelliği’ ise, eş zamanlı olarak iki video kaydı yapmayı ya da fotoğraf çekerek bu iki görüntüyü aynı karede birleştiriyor.

TEMAZSIZ KONTROL

Hikaye Albümü özelliği sayesinde ile tatil anılarını kendi kendine arşivleyen Galaxy S4, çekilen fotoğrafları lokasyon bilgisine göre gruplandırıyor. Böylece örneğin İstanbul’dan İzmir’e tatile giden kullanıcılar, geri döndüklerinde İzmir Gezisi albümlerini hazır buluyor. Samsung Galaxy S4’ün diğer önemli özellikleri arasında el hareketlerine duyarlılığı ile ekrana dokunmadan sayfa içinde ve sayfalar arasında gezinti imkânı sağlayan Temassız Kontrol yer alıyor.

Haberin Devamı

HTC’nin kurtarıcısı One olacak

ALÜMİNYUM tek parça gövdeden oluşan yeni HTC One ise ödüllü tasarımı öle öne çıkıyor. Son dönemde kötü ekonomik koşullar nedeniyle şirketin kurtarıcısı olarak görülen HTC One, BlinkFeed, Zoe ve BoomSound gibi inovasyonları bir arada sunuyor. Yeni yazılımları sayesinde One, sosyal medya, eğlence ve popüler içerik güncellemelerini, haber ve fotoğraflarını tek bir ekranda canlı akış ile gösteriyor ve tümünün tek bir yerden erişimine olanak sağlıyor. HTC Zoe, kullanıcıların yüksek çözünürlüklü ve üç saniyelik hayat bulan fotoğraflar çekmelerine imkân tanırken, HTC BoomSound da ilk defa bir cep telefonunda insanların kendilerini özel amplifikatöre sahip çift ön stereo hoparlörler ve Full HD ekran ile ses keyfini üst seviyeye çıkarıyor.

YENİ NESİL KAMERA

HTC One’da görev yapan 4 MP’lik kamera, Galaxy S4’ün 13 MP’lik fotoğraf çeken kamerasına bakıldığında zayıfmış gibi dursa da, UltraPiksel adı verilen yeni bir teknoloji, yüksek çözünürlüklü ve üç saniyelik canlı fotoğraflar çekmenize imkan tanıyor. Geleneksel akıllı telefon sensörlerinden yüzde 300 daha fazla ışık toplayan devrim niteliğinde UltraPiksel sensör içeren özel yapım bir kamera geliştiren HTC, f/2.0 diyafram açıklığına sahip lensiyle düşük ışıkta yüksek fotoğraf kaitesi sunuyor. Ön tarafta da 1080p video çekimini destekleyen ultra geniş açılı ön kameraya yer veriliyor. Alüminyum tek parça gövde ile sarılmış 4.7 inçlik Full HD (1080p) ekran 468 ppi çözünürlüge sahip.

Haberin Devamı

Ultrabook ve tablet Portege’de birleşti

TOSHIBA’nın notebook PC ve tableti bir arada kullanmaya yönelik artan taleplerini karşılamak üzere tasarladığı Portege Z10t, partik kullanımı ile dikkat çekiyor. Windows 8 Pro özellikli bu ince ayrılabilir bilgisayar, sağlam, kullanışlı ve güçlü bir Ultrabook modundan tek bir hareketle el yazısı ile kullanılabilen pratik ve sezgisel bir tablete dönüşebiliyor. Süper ince yeni 11.6’inç full HD yüksek parlaklıklı dokunmatik
ekrana sahip bilgisayar, SSD harddiski sayesinde sessiz  bir kullanım sağlıyor.

Çim biçme işi de artık robotlarda

HAVALARIN ısınmasıyla birlikte bahçe mevsimi de başladı. Bosch’un yeni çim biçme robotu Indego, kolay kurulum ve programlamayla bahçe bakımını çok daha kolaylaştırıyor. 1000 metrekareye kadar alanlarda hiçbir çaba sarfetmeden yalnızca tek bir kurulum ve programlama sonrasında düzenli olarak çalışan Indego, rastgele kesim yapan diğer çözümlerin aksine ‘paralel kesme’ özelliğine sahip. Paralel kesim ise birçok sensör bulunduran özel bir navigasyon sistemi sayesinde gerçekleştiriliyor. Sensörler yardımıyla bahçeyi ölçen Indego, hangi alanda kesim yapacağını hesaplıyor ve bir sonraki rotasını da buna göre belirliyor.

Haberin Devamı

Domuz gribinden koruyup, cilt bakımı yapıyor

LG Electronics’in ev kullanımına yönelik geliştirdiği Inverter Prestige serisi klima, kötü kokuları giderirken alerjiye karşı etkili inovatif Honeycomb hava filtresi sayesinde içlerinde halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1’in de bulunduğu çeşitli virüsleri ortadan kaldırıyor. Plasmaster Otomatik Temizleme sistemi, sterilizasyon yöntemi ile kendi kendini temizleyerek klimanın iç kısmını küf ve bakterilerden koruyor. LG Inverter Klima, “Cilt Nemlendirme Özelliği” ile cilt bakımı da yapıyor. Bu yeni özelliği sayesinde, yaydığı iyonlarla havadaki su moleküllerini daha küçük parçalara ayrıştırılarak cilt tarafından emilebilir hale getiriyor. Yapılan testler sonucunda, LG Inverter Klima’nın iki saatlik bir süre içerisinde cildi yüzde 15 oranında nemlendirdiği ortaya çıkmış.

Haberin Devamı

Pantel’de isim değişikliği

TÜRK Telekom Grup şirketlerinden Pantel’in ismi ve logosu 1 Mayıs 2013 itibariyle değişti. Türk Telekom Grubu’nda yurt dışı toptan ses ve data operasyonlarını ve işletmeciliğini yürüten Pantel’in, bundan böyle faaliyetlerine “Türk Telekom International” olarak devam edeceği bildirildi. Türk Telekom açıklamasına göre, Avrupa’nın önde gelen telekomünikasyon işletmecilerinden olan Türk Telekom International, kurumsal marka ve logo değişikliği ile, Türk Telekom Grubu’nda uluslararası veri ve toptan ses işlerinin tümünü idare eden tek iş birimi olarak hareket edecek. Türk Telekom International, 20 ülkeyi kapsayan 40 bin kilometre fiber optik ağıyla, Türkiye’nin Ortadoğu ile Avrupa arasında karadan ses ve data köprüsü haline gelmesine önemli bir katkı sağlıyor.  Kıtalararası iletişimde önemli bir konuma sahip olan Türk Telekom International, uluslararası özel hat, IP transit, ethernet, veri merkezi, dark fiber, kesintisiz VPN data iletişimi gibi özel uzmanlık gerektiren önemli hizmetler sağlamaya devam edecek. Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi ile Türkiye, Kafkaslar ve Ortadoğu’nun önde gelen telekomünikasyon işletmecilerinden olan Türk Telekom International, yerleşik operatörlere, alternatif taşıyıcılara,
mobil operatörlere, kablolu TV şirketlerine, internet hizmet sağlayıcılara ve kurumsal müşterilere tam kapsamlı internet/veri hizmetleri, altyapı ve toptan ses hizmetleri sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!