Hoffmann’ın bitiremediği projeyi devraldı, ikinci etap için kolları sıvadı

Güncelleme Tarihi:

Hoffmann’ın bitiremediği projeyi devraldı, ikinci etap için kolları sıvadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2011 00:00

Hoffmann İnşaat’ın iflasından sonra Bomonti’deki Palm Studios&Shopping projesini tamamlamak için harekete geçen arazinin sahibi Öğer İnşaat, kaba inşaatın yüzde 70’ini tamamlarken, ikinci etaba da başlıyor. Öğer İnşaat’ın sahibi Azmi Öğer, arazi sahibi olarak 3 milyon dolar zararı olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

GAYRİMENKUL sektörünün hızlı büyümesinin yaşandığı yıllarda Türkiye’ye giren ve 2008 krizinde zora düşüp projelerini yarım bırakan Hoffmann İnşaat’ın Bomonti’deki Palm Studios&Shopping projesini arazinin sahibi Öğer İnşaat, Hoffman’dan 56 daire satın alan 44 mağdur ile anlaşarak tamamlıyor. İstanbul Kurtuluş’ta ve Osmanbey’de yaptığı inşaatlarla tanınan Öğer İnşaat, şu ana kadar kaba inşaatın yüzde 70’ini tamamlarken, karşı parselde yer alan projenin ikinci etabının inşaatına da kısa süre içinde başlayacak. Öğer İnşaat’ın sahibi Azmi Öğer, Hoffmann’ın yarım bırakmasıyla 3 yıldır bu proje ile uğraştıklarını belirterek, “Hoffmannzedeler ile birlikte anlaşıp projeyi yürütmeye başladık. Bazı zararlarımızı sineye çektik. Arazi sahibi olarak benim 3 milyon dolar zararım oldu” dedi.
Yüzde 70’i tamamlandı
Hoffman çekildikten sonra, Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu ile görüştüklerini ancak anlaşma sağlayamadıkları için projeyi Öğer İnşaat olarak üstlendiklerini ifade eden Azmi Öğer, şunları anlattı: “Palms Studios&Shopping projesini arazi sahipleri olarak kendimiz yapma kararı aldık. Hoffmann’dan 56 daire alan 44 kişi ile anlaştık. Hoffmann daireleri metrekaresi 3 bin dolardan sattı. Bu daire sahiplerinden metrekare başına 1500 lira daha alıp, daireleri içi boş olarak teslim etmeyi taahhüt ettik. Dairelerin içini kendileri yapacaklar. Zararımızı hep birlikte sineye çektik ancak böylece projeyi tamamlıyoruz. Şu anda kaba inşaatın yüzde 70’ini bitirdik.”
Palm Studios&Shopping projesinin ilk etabında 170 dairenin bulunduğunu söyleyen Azmi Öğer, şu bilgileri verdi: “Bu dairelerden 65’inin satışını tamamladık. Satışlarımız devam ediyor. Metrekaresi 3 bin 850 dolar ile 5 bin 300 dolar arasında değişen 25 farklı tipte dairemiz var. 45 ile 170 metrekare arasında değişen 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tiplerimiz bulunuyor. Projenin ikinci parselinin inşaatına da 10 gün içerisinde başlıyoruz. Burada 100 daire ve 4 dükkan bulunacak. 2+1 ve 3+1 daire tipleri olacak.”
7 bin 500 doları görürüz
Azmi Öğer, Hoffmann’a Mimar Ömer Çamoğlu’nun hazırladığı projenin aynısını uyguladıklarını belirterek, “Hoffmann’ın projesinde olmayan bazı özellikleri ekledik. Akıllı bina altyapısını kurduk ve açık havuzu da ekledik. Isıtma sisteminin yanına soğutmayı da koyduk” diye konuştu. Projeyi önümüzdeki yıl ekim-kasım aylarında teslim etmeyi planladıklarını kaydeden Öğer, 2 yıl içinde projenin prim yaparak metrekare başına 7 bin 500 doları yakalayacağını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Daha önce böyle sorun yaşamadım

Haberin Devamı

AZMİ Öğer, 43 yıldır inşaat sektöründe olduğunu olduğunu ve İstanbul Şişli’de 90’a yakın bina inşa ettiğini söyledi. Şu anda Kurtuluş’ta bir projeyi tamamladığını, bir diğerinin de devam ettiğini belirten Azmi Öğer, “Bu kadar inşaat yaptım, daha önce başıma hiç Hoffmann’la yaşadığım gibi sorunlar gelmedi. Kendi imkanlarımızla, özkaynağımızla projelerimizi hep yürüttük. Osmanbey’de yapılan 3 binadan birisi benim imzamı taşıyor. Bana orada ‘Azmi Baba’ diye hitap ediyorlar. Nişantaşı’nın gözbebeği olarak bilinen Cumhuriyet Gazetesi’nin eski binasını da ben inşa ettim” diye konuştu.

Bomonti hâlâ gelişiyor fiyatlar yukarı çıkacak

AZMİ Öğer, Palm Studios&Shopping projesini gerçekleştirdikleri Bomonti hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “Bomonti, hala gelişiyor. Şu anda bölgede 12-13 tane A plus proje inşa ediliyor. Fiyatlar yükselme trendinde. Yaşamın başladığı projelerde metrekare 5 bin doları gördü. Yakın zamanda 5-6 bin dolar seviyesine gelecektir. Fiyat grafiği hala yukarı yönlü ilerliyor. Bölgenin gelişmesi bizim zararımızı da az da olsa telafi edecektir.”

Haberin Devamı

Bomonti hâlâ gelişiyor fiyatlar yukarı çıkacak

AZMİ Öğer, Palm Studios&Shopping projesini gerçekleştirdikleri Bomonti hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “Bomonti, hala gelişiyor. Şu anda bölgede 12-13 tane A plus proje inşa ediliyor. Fiyatlar yükselme trendinde. Yaşamın başladığı projelerde metrekare 5 bin doları gördü. Yakın zamanda 5-6 bin dolar seviyesine gelecektir. Fiyat grafiği hala yukarı yönlü ilerliyor. Bölgenin gelişmesi bizim zararımızı da az da olsa telafi edecektir.”

Bomonti’de az katla farklılaşıyor

AZMİ Öğer, Bomonti’de inşa edilen binaların genellikle yüksek katlı olduğuna dikkat çekerek, “Projemiz çok katlı rezidanslardan farklı olarak geniş ve yatay bir zemin üzerinde 5 katlı olarak inşa ediliyor. Az katlı binaları sevenler bizi tercih ediyor” dedi. Projede sunulan hizmetler hakkında da bilgi veren Öğer, “Açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, sauna ve SPA merkezi bulunuyor. Ayrıca güvenlik hizmeti, resepsiyon hizmetleri, uyandırma servisi, telefon mesaj hizmetleri, alışveriş yardımcısı, ev temizliği gibi hizmetler de yer alıyor. Yeşil alanlarımızı da palmiyeler ile ağaçlandırıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

DİĞER EMLAK HABERLERİ

Torunlar GYO 28.8 milyon lira gelire ulaştı

TORUNLAR GYO, 2011 yılının ilk dokuz ayında vergi, amortisman ve faiz öncesi kârını yüzde 40 artışla 66.4 milyon liraya çıkardı. İlk dokuz ayda 121.2 milyon lira satış gerçekleştirirken, satış hasılatının yüzde 65.6’sını alışveriş merkezi kira gelirlerinden, yüzde 23.7’sini ise konut satış gelirlerinden sağladı. Kira gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 106.4 artışla 79.6 milyon TL olarak açıklayan Torunlar GYO’nun konut gelirleri ise 28.8 milyon TL oldu. Torunlar GYO, Eylül 2011 sonuna kadar Korupark 3. Etap Teras Evleri’nde 680 konuttan 180’i, Mall of İstanbul’da ise 1071 konuttan 443’ü ve 75 ofisten 26 adedi için ön satış sözleşmesi imzaladı ve ön satışlardan 188.6 milyon TL nakit girişi sağladı. Ayrıca. Korupark 1 ve 2. Etapta da yılbaşından eylül sonuna kadar 57 konutun kesin satışını tamamladı ve daireleri sahiplerine teslim etti.

Haberin Devamı

Akşan, Van’daki okulu şubata yetiştirecek

VAN depreminde hasar gören Yeşilsu köyünde bulunan ilköğretim okulunu, Akşan Yapı yeniden inşa ediliyor. Bu okulda 320 öğrenci eğitim alacak. Yeşilsu İlköğretim Okulu için yapılan protokol, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla Van Valisi Münir Karaloğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Van il Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ile  Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek  tarafından imzalandı. Yeşilsu köyü ilköğretim okulunun yerine Akşan Yapı 8 derslikli ilköğretim okulunu çelik yapı sistemi kullanarak inşa edecek. Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, “Depreme karşı dayanıklı olması için çelik yapı sistemleriyle inşa ederek, şubat ayı sonuna yetiştireceğiz” dedi.

Altıner, 24 dairesiyle Cadde’de yükseliyor

KOÇ Yapı İnşaat ve Dervişoğlu İnşaat’ın birlikte inşa ettiği Bağdat Caddesi’nde yer alan Altıner Residence, tek blokta 1150 metrekare arsa üzerinde, 24 dairesi ile yükseliyor. Feng Shui’den ilham alınarak düzenlenen iç mekanlarıyla inşa edilen proje, adalar ve Marmara denizi manzarasına da sahip. Altıner Residence’de metrekare fiyatları 5 bin ile 6 bin TL arasında değişirken, proje teslim aşamasında müşterilerine, yüzde 25-30 kazanç sağlamayı da taahhüt ediyor.  İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu çalışma grubu tarafından projelendirilen Altıner Residence, A+ müşterilere hizmet vermek üzere tasarlanıyor. Her daireye ait özel teknolojik kapalı otopark, 24 saat güvenlik de bulunuyor.

Sürdürülebilirlik raporu yayınladı

TÜRKİYE’de ve yurtdışındaki projeleri ile inşaat sektörünün öncü şirketlerinden olan Yüksel, 2006 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayarak geliştirdiği kurumsal sorumluluk vizyonunu, bir adım daha ileriye taşıyarak inşaat sektöründe ve faaliyet gösterdiği sektörlerin birçoğunda sürdürülebilirlik raporu yayınladı. Yüksel Holding, bu raporla ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik performansını paydaşlarına iletmeyi amaçlıyor. Yüksel Holding Genel Koordinatörü Tuna Aksel, “Günümüzde iş dünyasının gelişen ve değişen koşullarında kurumların ‘sorumlu vatandaşlık’ bilinciyle hareket etmeleri kaçınılmaz bir gereksinim olarak karşımıza çıkıyor. Raporumuzun, örnek olmasını diliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!