HKÜ mezunu Saruhan’dan tekno-girişimcilik başarısı

Güncelleme Tarihi:

HKÜ mezunu Saruhan’dan tekno-girişimcilik başarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2021 07:00

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Hukuk Fakültesi 2019 yılı mezunu Emrullah Saruhan’ın Teknoloji Tabanlı Girişimi Jetlex’a, İrem Aydın tarafından 3.75 milyon TL değerleme ile desteklendi.

Haberin Devamı

Firmaların sözleşmelerini dijital ortamda kolaylıkla hazırlamalarına, yönetmelerine ve takip edebilmelerine imkân sağlayan bulut tabanlı sözleşme platformu Jetlexa’nın diğer kurucu ortağı ise Bensu Aydın. İstanbul ve New York merkezli olarak çalışmalarını yürüten Jetlax’a, global ölçekteki tüm şirketler ile sözleşme platformuna ihtiyaç duyan diğer müşterileri hedefliyor. Jetlexa, sözleşme hazırlama sürecindeki zaman kaybını ortadan kaldırarak, sözleşme yenileme ve bitiş tarihlerinin kaçırılmamasına, sözleşmelerin kontrol edilmesine ve kolay raporlanabilmesine olanak sağlıyor. Sözleşme süreçlerindeki iş akışlarının ve risklerin kontrol edilmesini de kolaylaştıran Jetlexa; ‘Sözleşme Yönetimi, Belge Otomasyonu ve İmza Platformu’ olarak üç aşamada hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Girişim fikrinin HKÜ’de başladığını ve HKÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cemal Ruhi’nin sözleşme örneklerini topladığı kitabından ilham aldığını ifade eden Emrullah Saruhan, “HKÜ, bana fikrimi ürüne dönüştürebileceğim bir ortam sundu. Kalyoncu İnovasyon Teknoloji ve Transfer Ofisi (KALİTTO) ile fikrimi paylaştığımda beni Mühendislik Fakültesi’nden bir mentor ile tanıştırdılar ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri ile ciddi çalışmalar yaptık. Jetlexa projesine başlamadan önce HKÜ bünyesinde hukuk dünyasına dijital çözümler sağlayan ‘Hukukta Kariyer’ isimli fikri hayata geçirdik. 40 ayrı şehirde bulunan farklı öğrencilere staj bulma imkanı sunan bu program ile aslında ilk girişimimizi gerçekleştirdik” dedi. HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “HKÜ olarak öğrenci ve akademisyenlerimizi, teknolojik fikirlerini hayata geçirmeleri için teşvik ediyor, onlara ücretsiz eğitim, mentorlük ve kuluçka merkezi hizmetleri desteği veriyoruz. Hem TTO’muz hem de Organize Sanayi’nde Teknokent imkanı olan nadir üniversitelerden biriyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!