Hesaplar şirketten

Güncelleme Tarihi:

Hesaplar şirketten
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 01:20

Son yıllarda işadamlarının yatırımlarını yönelttiği alanların başında gelen yeme-içme sektörü, iş yemekleriyle hızlı bir büyüme yakaladı.

Haberin Devamı

Sektördeki gelişmeleri anlatırken iş yemeklerinin payına dikkat çeken Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, “Bu yemekleri üç ayrı grupta değerlendiriyoruz. Bunlardan ilki bütçesi yüksek iş görüşmelerinin yapıldığı yemekler, diğeri yıl sonuna doğru sayıları artan ve eğlenceye dönük organizasyonlar, üçüncüsü ise daha çok rutin olarak düzenlenen ve toplantı havasında geçen yemekler” dedi.

Restoranlarda iş yemeklerinin cirosunun 2.5 milyar doları bulduğunu anlatan Demirer, şu bilgileri verdi: “İş görüşmelerinin yapıldığı yemekler de bütçe sınırı yoktur. Bu tür yemeklerde daha çok kaliteli hizmet ve rahat bir ortam aranıyor. Lüks restoranlar bu organizasyonlar için özel bölümler bile yapıyor. Geç saatlere kadar süren bu yemekler de daha çok pahalı şaraplar ve deniz ürünleri tüketiliyor. Görüşmeleri için de restoranları tercih edenlerin başını finans sektörü çalışanları çekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Demirer, şöyle konuştu: “Şirketler çalışanına yemekleri genelde aralık ayında organize ediyor. Toplantı amaçlı düzenlediği yemekler ise ayda bir yapılıyor.”

Son 7-8 ay çok iyi geçmedi

EKONOMİDEKİ geliş-melerin yeme-içme sektörüne etkisini de değerlendiren Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, “Tedarikçiler henüz fiyat artışına gitmedi. Ellerindeki stoklar tükenince ithal ürünlerde fiyat artışı kaçınılmaz olacaktır. Sektör son 7-8 ayı çok iyi geçirmedi. 2013 hedefleri beklentilerin altında kaldı. Önümüzdeki günler ne getirecek bilmiyoruz. Ancak sektör büyümesini sürdürmeye devam ediyor. Tüketici-lerin ilgisiyle igili bir şey söylemek zor.”

Günün iş fırsatları için tıklayın

BAKMADAN GEÇME!