Henkel: Turyağ’dan çıktık ama alacak şirket arıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Henkel: Turyağ’dan çıktık ama alacak şirket arıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2007 00:00

Ev temizliği, kişisel bakım, yapıştırıcı ve teknoloji sektörlerinde dünyada birçok markanın üreticisi olan Alman Henkel Grubu, Türkiye’deki varlığını organik büyüme ya da satınalmalarla güçlendirmeyi planlıyor.

Margarin markası Yayla’yı üreten Turyağ’ı satarak yağ sektöründen çıkan Henkel, faaliyet alanındaki her sektörden yerli firmalarla satınalma için görüşüyor.

UYGUN TEKLİF İSTEDİK: Henkel Yönetim Kurulu Başkanı Ulrich Lehner, Türkiye’de organik büyüme ve satınalmalarla ilgilendiklerini belirterek, "Organik büyüme bizim için kilit. Ama işimizi desteklemek için Türkiye’de satınalmalara bakıyoruz. İş potansiyeli gördüğümüz alanlarda Türkiye’deki yöneticilerden şirketimize uygun teklif getirmelerini istedik" dedi. Lehner, Türkiye pazarında en fazla büyümeyi yapıştırıcılar bölümünde beklediklerini aktararak, Türkiye’nin daha fazla sanayileştiğini ve yapıştırıcılar için daha çok sanayi uygulaması olacağını, bunun da kendilerini Türk pazarında büyümek için yatırıma zorlayacağını vurguladı.

BÜTÜN İNOVASYONU GETİRECEĞİZ: Lehner, Türkiye’deki varlıklarının uzun vadeli olduğuna işaret ederek, dünyada ilk sırada yer aldıkları yapıştırıcı segmentinde Türkiye’de de daha hızlı büyüyeceklerini kaydetti. Ulrich Lehner, "Tüketici ürünlerinde de güçlü büyüme bekliyoruz. Merkezimizde yaptığımız bütün inovasyonu Türkiye pazarına getirmek istiyoruz. Türkiye’de, müşterilerin özel ihtiyaçlarını öğrenip, ürünleri ona göre oluşturuyoruz. Dünyada her yerde aynı ürünü satmak istemiyoruz. Yerel talebe de bakıyoruz. Bu rekabetçilikteki avantajımız" diye konuştu. Türkiye’nin Henkel’de gelişmekte olan ülkeler grubunda güçlü büyüyen ülkeler arasında yer aldığına dikkat çeken Ulrich, kendileri için özel bir konuma sahip olan BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin) ülkelerine göre Türkiye’nin, Doğu Avrupa ülkeleriyle beraber merkeze yakın ve Avrupa’nın bir parçası olması nedeniyle daha önemli olduğunun altını çizdi.

SİSTEMİNİZ AB’YE UYDU: Türkiye’de işlerini büyütmek istediklerini ve Türkiye’nin AB’ye entegre bir sistem haline gelmesini beklediklerini aktaran Ulrich Lehner, Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki soruyu ise, "Her iki taraf da ilk adımları attı. Türkiye’nin sistemini AB kurallarına daha uygun hale getirme konusunda ilerleme kaydettiğine inanıyorum. Daha ileri entegrasyonu da destekliyorum" şeklinde yanıtladı.

İstikrar sürerse, işimizi geliştirmeye hevesliyiz

"TÜRK hükümeti istikrarlı bir yatırım ortamı yaratırsa yatırım yapmaya ve işimizi geliştirmeye çok hevesliyiz" diyen Henkel Yönetim Kurulu Başkanı Ulrich Lehner, Türk ekonomisi konusunda ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye’nin tarihinde farklı ekonomik gelişmeler gördük. Yüksek enflasyon ve faiz oranları oldu, krizler yaşandı. Üstesinden geldik. Türk yöneticilerin Asya’daki krizlerde de yardımlarını gördük. Türk hükümetinin istikrarlı ekonomik gelişme içinde olmasını umuyoruz. Bu yatırımlarımızın daha güvenli olmasını sağlıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!