Hem TÜSİAD, hem Ecevit değişti

Güncelleme Tarihi:

Hem TÜSİAD, hem Ecevit değişti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi'nin (YİK) bugün yapılacak toplantısı, önemli bir buluşmaya sahne olacak. 19 yıl önce, Bülent Ecevit Başbakanken, hükümete uyarı anlamında gazetelere verdiği ilanlarla gündeme gelen TÜSİAD, bugünkü toplantısında bu kez Başbakan Yardımcısı olarak Ecevit'i konuk edecek.

Dönemin TÜSİAD Başkanı Feyyaz Berker, ilan olayında niyet ve maksatlarının kesinlikle hükümeti düşürmek olmadığını, ancak diğer bazı siyasi ve ekonomi gelişmeler sonucu hükümetin istifa etmesi üzerine, imajlarının ‘‘hükümeti düşüren TÜSİAD’’ olarak kaldığını söyledi.

TÜSİAD YİK'in Onursal Başkanlarından Rahmi Koç da, yarınki buluşmayı değerlendirirken, ‘‘Ne Ecevit o eski Ecevit, ne TÜSİAD eski TÜSİAD’’ dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, öğle yemeğine katılarak, bir konuşma yapacak. Ecevit daha önce de TÜSİAD'ın liderleri davet etkinlikleri çerçevesinde 9 Eylül 1991'de TÜSİAD tarafından konuk edilmişti. Ancak bugün devlet adamı olarak, 19 yıl sonra TÜSİAD üyeleriyle biraraya gelmiş olacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!