Hedefte 50 milyon kişi

Güncelleme Tarihi:

Hedefte 50 milyon kişi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 00:00

TÜRKİYE’de hâlâ interneti olmayan 50 milyon kişiyi hedefleyen D -Smart ve D- Smart Net’in CEO’su Ali Güven, yeni kampanya ile internet girmeyen evlere girmeyi amaçladıklarını anlattı. İnternet ve TV ikilisinin büyük ilgi gördüğünü anlatan Güven, “Kampanyamızla ezber bozacağız” dedi.

Haberin Devamı

SON dönemlerde internet pazarındaki yarış, yeni kampanyalarla hız kazandı. D-Smart CEO’su Ali Güven, D-Smart Net’in 2012 yılında hızlı bir büyüme gerçekleştirdiğini belirterek, “Büyümemizi internetle birlikte TV’yi satmakla gerçekleştirdik. Tek fatura kesilen bu sistem büyük ilgi görüyor. Satışlarımızın hızla artmasının en büyük nedeni budur. Şimdi yeni hedefimiz Türkiye’de hala interneti olmayan 50 milyon kişi. Bu nedenle “internet herkesin hakkı” diyerek herkesi internetle tanıştıracak yeni kampanyalar düzenleyeceğiz” dedi.

BİR YIL ÜCRETSİZ

Dünyada internetin kullanımının üzerinden 44 yıl, internetin ODTÜ ile başlayan Türkiye yolculuğunun üzerinden ise 20 yıl geçtiğini hatırlatan Güven, Türkiye’de hala internetle tanışmamış 50 milyon kişi olduğunu belirtti. İnternetin Türkiye’de istenilen penetrasyonda olmadığını söyleyen Güven, yeni dönemde amaçlarının her evi, her köyü internetle tanıştırmak olduğunu açıkladı. Güven, “D-Smart Net şu anda Türkiye’nin ikinci internet sağlayıcısı. D-Smart Net ile yapacağımız kampanyada D-Smart’lı olanlara bir yıl ücretsiz internet kampanyası yapıyoruz. Burada ilk hedefimiz HD farkının yanı sına internetsiz evleri internetle kavuşturmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

İNTERNETE YATIRIM

/images/100/0x0/55ea38c5f018fbb8f87241f5

Ali Güven, bu kampanya ile internet sağlayıcı markalar arasında çıtayı en tepeye taşıdıklarını belirterek şunları söyledi: “Türkiye’de şu anda 20 milyonu sabit, 10 milyonu mobil 30 milyon internet kullanıcısı var; 2020 yılında 10 milyon hanede fiber bağlantısı olması bekleniyor. Öncü, yenilikçi yapısı ile alanında fark yaratan D-Smart’ın yanı sıra çok güçlü teknik alt yapıya sahip D-Smart Net ile de önemli potansiyeli bulunan bir pazarın içindeyiz ve her iki markamızla da hızlı büyümemizi sürdüreceğiz. İnternet ve dijital yayıncılık teknolojilerine yaptığımız yatırımlarla her geçen gün hızla büyüyen D-Smart’ın yanı sıra fiber ve ADSL bağlantılarımızla hızlı ve kaliteli internet erişimi sağlayan D-Smart Net markamız ile de -sessiz ve derinden- zirveye yükselişimiz devam ediyor.”

Haberin Devamı

RAKAMLARI DEĞİŞECEK

Ali Güven, Pay TV pazarının Türkiye’de hala emekleme aşamasında olduğuna dikkat çekerek, “Hindistan’da Pay TV pazarı daha yüksek oranda. Uyduda bizim kadar ücretsiz kanalı olan bir ülke yok. TV ve internet hizmetlerini bir arada sunurak önemli bir başarıya ulaştık. 2009’dan bu yana 1,5 milyon eve ulaştık. Yeni kampanya ile rakamları yerinden oynatarak kırsala ulaşmayı amaçlıyoruz. Geniş bant internet pazarında, 2012 yılında D-Smart Net olarak abone sayımızı yüzde 39 büyüttük.  Toplam sabit internet pazarında üçüncü internet sağlayıcı olduk. ADSL internet abone sayısında ise TTNET’in ardından ikinci operatörüz. 2012 yılında internet satışlarımızın yüzde 88’i ikili oyun (TV + İnternet) paketlerimizden gerçekleşti” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kampanya ile ezber bozacağız

D-SMART Net’in yeni kampanyaları hakkında bilgi verin Ali Güven, şunları anlattı: “D-Smart markamızda olduğu gibi D-Smart Net’te de, son teknolojiyi taşıyan kendi altyapı sistemlerimiz üzerinden kullanıcılarımıza daima en kaliteli ve en güvenilir hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. D-Smart NET markamızla tüm Türkiye’yi internete kavuşturmak için hiçbir markanın cesaret edemeyeceği bir kampanya başlatıyor, ezber bozuyoruz. 24 ay boyunca D-Smart abonesi olmayı taahhüt eden kullanıcılarına, D-Smart NET ile 12 ay boyunca ücretsiz internet hizmeti sunacağız. Yeni D-Smart aboneleri, 1 mbps hızında 1 GB kotalı internet paketini bir yıl boyunca ücretsiz kullanabilecek. Ayrıca kampanyamız boyunca, tüm internet tarifelerimizi de yüzde 50 indirimle, ihtiyacına uygun paketler arasından özgürce seçme hakkı ile tercihlere sunacağız.
Alt yapı maliyeti nedeniyle kullanımı pahalı olan ama daha kesintisiz ve yüksek hızla internet bağlantısı sağlayan fiberin de herkesin hakkı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle fiber bağlantısını da, üstelik limitsiz olarak, ayda sadece 34,50 TL’ye sunacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!