Hedef 3 bin kilometre otoyol

Güncelleme Tarihi:

Hedef 3 bin kilometre otoyol
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, ‘‘ Türkiye büyük hedefleri, büyük iddiaları bir ülke. Şimdi bizim hedefimiz 1500 kilometrede devrettiğimiz ve şuanda 1750 kilometreye çıkardığımız otoyolların uzunluğunu 3 bin kilometreye ulaştırmaktır’’ dedi.

Başbakan Mesut Yılmaz, halen 1750 kilometre olan otoyolların 3 bin kilometreye çıkarılması gerektiğini söyledi. Ankara Çevreyolunun Gölbaşı-Samsun Yolu kavşağı arasındaki 26 kilometrelik bölümü Yılmaz tarafından hizmete sokuldu. Böylece 123 kilometrelik Ankara Çevre Otoyolu tamamlanmış oldu. Törende konuşan Yılmaz, bu törenin 5 yıl önce yapılması gerektiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

‘‘ Türkiye büyük hedefleri, büyük iddiaları bir ülke. Şimdi bizim hedefimiz 1500 kilometrede devrettiğimiz ve şuanda 1750 kilometreye çıkardığımız otoyolların uzunluğunu 3 bin kilometreye ulaştırmaktır. Bu amaçla 1.2 milyar dolar bedelli Antep-Urfa otoyolunu başlattık, 2 milyar bedelli Ankara-Pozantı yollunu da bu ay içinde temelini atıyoruz. Bunlara ilaveten Urfa-Diyarbakır, Aydın-Denizli, İzmir-İstanbul otoyollarını da başlatmaya çalışıyoruz. İzmir-İstanbul otobanındaki önemli nokta olan İzmit Körfet geçişisini yıl sonuna kadar gerçekleşeceğini zannediyorum. Bursa Çevre Yolunu da bu ay sonunda başlatacağız.’’

Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu ise Türkiye'de olması gereken otoyol miktarını 4 bin kilometre, bölünmüş yol uzunluğunu ise 10 bin kilometre olarak gösterdi. 16 aylık iktidarları döneminde otoyollara 230 kilometre ilave yaptıklarını anlatan Topçu, Ankara-Sivrihisar bölünmüş yolunun da yakında hizmete sokulacağını kaydetti.

Topçu, İzmit Körfez geçişiyle ilgili hakkında açılan soruşturma önergelerini hatırlatarak, ‘‘10 tane de gensoru verseler, akşama kadar Meclis'te soruşturma önergesi de açtırsalar biz bunları yapmaya kararlıyız’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!