Hedef 12 milyon turist

Güncelleme Tarihi:

Hedef 12 milyon turist
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Turizm Haftası Ankara'da gerçekleştirilen çok yönlü etkinlikler çerçevesinde kutlanmaya başladı. Açılış töreninde konuşan Turizm Bakanı İbrahim Gürdal kutlamaların tüm illerde gerçekleştiğini belirterek, ‘‘Turizm 21 yüzyılda telekomünikasyon ve enformasyonun yanısıra dünyanın üçüncü ana hizmet sektörü arasında yerini alacaktır’’ dedi.

1997 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısının 10 milyona ulaştığına dikkat çeken Gürdal, ‘‘1998 yılında hedefimiz 12 milyon turist ve 10 milyon dolar turizm geliridir’’ dedi. Gürdal Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin zenginliğini tanıtmayı ve pazarlamayı amaçladıklarını belirterek, bu konuda bir dizi çalışma yürüttüklerini söyledi. Gürdal, ‘‘Kış, Termal ve Sağlık, Kongre, Yayla, Akarsu, Bisiklet, Yat, İnanç, Karadeniz Yeşil Tur ve İpek Yolu Turizmi Projeleri’’ çerçevesinde çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti.

3 milyon Alman geliyor

Turizm Bakanlığı, bu yıl yaklaşık üç milyon Alman turiste ev sahipliği yapacak. Alman tatilcilerin Türkiye sahillerini tercih etmeleri, 1998 yılında Türkiye'ye daha önce hiç olmadığı kadar 'turist akını' anlamına gelirken, Türkiye'ye gelen her dört turistten birini Almanlar oluşturacak. Almanya'nın aylık magazin, kültür ve politika dergisi 'Deutschland'da yer alan bir haberde, Türkiye'ye gelen Alman turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 28 artış olacağı yeraldı. Habere göre, Turizm Bakanlığı'nın 1998 yılında toplam 12 milyon yabancı turistin Türkiye'ye geleceğini tahmin ettiğine dikkat çekilerek, 'Bu rakamlar 1997 yılına oranla tam yüzde 24 oranında bir artış sağlanacağını gösteriyor' denildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!