Hedef 1 milyon tatilci

Güncelleme Tarihi:

Hedef  1 milyon tatilci
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2016 20:24

2016’da yüzde 26 büyüme yakalayarak 760 bin kişiyi tatile çıkaran Jolly Tur, bu yıl ise yüzde 32 büyüme ile 1 milyon kişiyi tatile götürmeyi hedefliyor. 

Haberin Devamı

BU yıl 30’uncu yılını kutlayan Jolly Tur, 2016’yı kişi sayısı bazında yüzde 26, ciro bazında ise yüzde 23 büyüme ile kapatırken, 760 bin kişiye tatile çıkardı. Bu yıl ise kişi sayısında yüzde 32 büyüme hedeflediklerini ifade eden Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, 1 milyon kişiyi 2017 yılında tatile çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

2016’nın ülke için zor geçtiğini hatırlatan Vardar, “Rusya ile uçak krizi yaşadık. Hain darbe girişimini atlattık. Buna rağmen ekip olarak gece gündüz çalıştık ve yüzde 20’yi aşan büyümeleri yakaladık. Yüzde 100’e yakın misafir memnuniyeti ile yılı bitirdik. 2017 için tüm planlarımız yaptık” dedi.

EN UYGUN DÖNEM

Geçen yılın zor geçtiğini ancak, 2017’den umutlu olduklarını ifade eden Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, Jolly Tur’un davetlisi olarak gittiğimiz Antalya’da açıklamalarda bulundu. Fiyat politikasında tüketici lehine olabilecek her şeyi yaptıklarını söyleyen Erkan, otel fiyatlarında herhangi bir artış olmadığına dikkat çekti. Erkan, “Hatta son 2-3 yıldır aynı fiyat üzerinden çalıştığımız oteller var. Rusya ve diğer pazarlardan gelen turist sayısı 2016’ya göre artacak. Bu yüzden yerli turistin acele etmesinde fayda var. Türk tatilciler için şu anda satın alma yapılması için en uygun dönem. İlerleyen dönemlerde yurtdışından gelen talep arttıkça, fiyatlar da yükselme olabilir. Müşterinin bu dönemlerde satın alma yapması için yönlendirici olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erken rezervasyon dönemine yüzde 50 indirimle başladıklarını ifade eden Figen Erkan, her dönemde indirim oranın yüzde 5 azalacağını söyledi. 2016’da toplam satışlarının yüzde 50’sinin erken rezervasyondan geldiğine dikkat çeken Erkan, “Hedefimiz aslında yüzde 60’a ulaşmaktı. Ancak oluşan süreç bu rakamları ortaya çıkardı. Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgeleri erken rezervasyonu en çok yaptıran ilk 3 bölge olarak ortaya çıktı. Seyahat iptal güvence paketlerimizi ile de tatile 72 saate kadar iptal hakkı tanıyoruz. Bu da tüketici için büyük rahatlık” dedi.  

44 MİLYON LİRALIK İADE

Haberin Devamı

DARBEDEN sonra yaşanan 44 milyon liralık tatilin iptal edildiğini söyleyen Vardar, “Tatilini iptal edenlerin paraları 4 gün içinde iade edildi. Bu iptallerin yüzde 15-20’si daha sonra geri dönüş yaptı. En çok sıkıntıyı yurtdışı turlarda yaşadık. Tur operatörleri için yurtdışı turlarda iade şartı yoktu. Ancak müşterilerimize duyduğumuz saygı nedeniyle bunların büyük bölümünü iade ettik” dedi. 

AVRUPALI SON DAKİKADA GELEBİLİR

2017’de de yabancı turist sayısında bir iyileşme beklediklerini dile getiren Mete Vardar, “Rusya’da ciddi bir artış yaşanacak. 3 milyon rakamı yakalanabilir. Avrupa’da da bir iyileşme olacağını öngörüyoruz. Özellikle Avrupalı turistin son dakika satışları ile Türkiye’yi tercih edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BU YIL TURİZM YILI İLAN EDİLMELİ 

METE Vardar, siyasi gündemin bir an önce normale dönmesi ve güvenlik algısının normalleştirilmesi gerektiğini aktararak, “Şu anda siyaset farklı yönde. Türkiye’nin gündeminde çok fazla tedirginlik var. Turizm sanki geride kaldı görünüyor ama Türkiye’nin tanıtımı için turizm çok önemli. Bir yılı turizm yılı ilan edip turizmi önem sırasında en önemli noktaya getirmek gerek” diye konuştu.

KÜLTÜR TURLARINDA YÜZDE 28 BÜYÜME

2016 yurtiçi turlar ve otel satışında yüzden 23 büyüme yakaladıklarını anlatan Figen Erkan, “Kültür turlarında ise 2016’da yüzde 28 büyümeye ulaştık. GAP destinasyonu olmamasına rağmen bu başarıyı sağladık. Kıbrıs otellerinde ise yüzde 10 büyüdük. Darbe döneminin en çok etkilediği yerler arasında Kıbrıs yer aldı. Gemi turlarında ise büyüme oranımız yüzde 18 oldu. En çok tercih edilen vizesiz Yunan Adaları turları oldu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!