Hazine, Telekom’a atamaya hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Hazine, Telekom’a atamaya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 22:04

Reuters’ın haberinde Türk Telekom’un ortağı Oger Telekom’un hissedarı Saudi Telecom’un Hazine’den istediği kasım ayı sonuna kadar ek süre talebinin reddedileceği öne sürüldü. Ayrıca Hazine Müsteşarlığı’nın, Türk Telekom’un yönetimine ve icra komitesine atama yapmayı planladığı iddia edildi.

Haberin Devamı

HAZİNE’nin, Oger Telecom’un Türk Telekom’u satın almak için aldığı ancak geri ödemelerini kaçırdığı kredinin yeniden yapılandırılması müzakerelerinde Oger’in hissedarlarından Saudi Telecom’un kasım ayına kadar süre uzatımı talebini kabul etmediği öne sürüldü.

Hazine, Telekom’a atamaya hazırlanıyor
Konuya yakın iki kaynağın Reuters’a verdiği bilgiye göre Hazine’nin Türk Telekom’un yönetim kuruluna, ardından icra komitesine atama yapması planlanıyor. Reuters’e konuşan bir kaynak, “Saudi Telecom’un Türk Telekom’un ana hissedarlarından OTAŞ’ın borç yapılandırma müzakereleri kapsamında istediği gibi kasıma kadar ek süre verilmeyecek. Türk Telekom icra kuruluna atama yapılması planlanıyor” dedi. Konuya yakın diğer kaynak da, “Yönetim kuruluna, ardından icra komitesine atama yapılması planlanıyor. Kamunun bu yönde adım atmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili olarak OTAŞ, Türk Telekom ve Hazine’den bir açıklama yapılmadı.

Lübnanlı Hariri ailesinin, Saudi Telecom ile ortak olduğu Oger Telecom şirketi 2005’te Türk Telekom’un yüzde 55’ini satın aldı. Satın alma Oger Telecom’un Türkiye’de kurduğu Ojer Telekomünikasyon AŞ (OTAŞ) adlı şirket üzerinden yapıldı. OTAŞ, Türk Telekom’u satın almak için bankalardan kullandığı kredinin yeniden finansmanı için aldığı 4.75 milyar dolar kredinin taksidini son olarak eylülde üçüncü defa yapamadı. Şirket kredinin yeniden yapılandırılması için müzakere yürütüyor.

EK SÜRE İSTENMİŞTİ
Oger Telecom’un ortaklarından Saudi Telecom 2 Ekim’de Reuters’da yer alan habere göre kreditörlerle görüşmelerin sürdüğünü Hazine’ye ileterek, ödeme için kasıma kadar ek süre istemişti. Türk Telekom’un icra komitesi, Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hariri ve yönetim kurulu üyeleri Rami Aslan, Abdullah Tivnikli ve Nasser Suleiman Al Nasser’den oluşuyor.

Oger’e 2013’te 4.75 milyar dolar tutarındaki krediyi veren 30’a yakın banka arasında en büyük payı Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!