Hayata değer katanlara ödül

Güncelleme Tarihi:

Hayata değer katanlara ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 08:30

Kale Grubu Kurucusu merhum İbrahim Bodur’un anısını ve değerlerini yaşatmak amacıyla Kale Grubu ve proje ortağı dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimci ağı Ashoka Türkiye tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nün kazananları açıklandı. Bu yıl, daha iyi bir gelecek için değer bilmek kadar değer katmanın da fark yaratacağına işaret etmek amacıyla “hayata değer” temasıyla gerçekleştirilen programın erken aşama kategorisinin kazananı “Anlatan Eller”, ileri aşama kategorisinin kazananı “E-Bursum”, işbirliği kategorisinin kazananı ise “Türkiye’nin Kadın Balıkçıları” oldu.

Haberin Devamı

Sosyal medya ve diğer online araçları kullanarak işitme engelli ve sağır bireylere Türk İşaret Dili (TİD) destekli eğitim veren Anlatan Eller ile Pelin Baykan erken aşama kategorisinin, bugüne kadar 250 bin öğrenciye 15 milyon TL burs dağıtılmasını sağlayan E-Bursum ile Mesut Keskin ileri aşama kategorisinin, Türkiye’deki tüm balıkçı kooperatiflerini bir araya getiren ve tüm ortakları erkek olan Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (SuÜr-Koop)’nin sonuna kadar destek verdiği Türkiye’nin Kadın Balıkçıları, iş birliği kategorisinin kazananı oldu. İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nü kazanan sosyal girişimcilere 50 bin lira ödül dağıtıldı.

EKOSİSTEM GÜÇLENECEK

Törende konuşan Kale Grubu CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “Uzun vadede bu ödül etrafında bir araya gelen sosyal girişimcilerle sürdürülebilir pozitif etki yaratacak ve dayanışma içerisinde hareket eden bir topluluk inşa etme amacını taşıyoruz. Bu topluluğu giderek büyütmeyi ve ekosistemi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Biz sosyal girişimcileri, hem Türkiye hem de dünya için geleceğin habercileri olarak görüyoruz” dedi. Ashoka Türkiye Ülke Direktörü Zeynep Meydanoğlu da, bu proje sayesinde 2 yıldır Türkiye’nin yerelinde fark yaratan sosyal girişimcilerini tanıdıklarını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!