Havada Alman-İngiliz flörtü

Güncelleme Tarihi:

Havada Alman-İngiliz flörtü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Alman havacılık sektörünün önde gelen üreticisi Daimler-Benz Aerospace (DASA) ile İngiliz uçak üreticisi British Aerospace, birleşmek üzere görüşme başlattı. Bu birleşme ilerki yıllarda Avrupalı tüm havacılık şirketlerini bir çatı altına getirme planının ilk adımı olacak.

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre, İngiliz ve Alman şirketleri pazarlığı, Fransız hükümetinin uçak yapımcısı Aerospatiale'yi özelleştirme kararı alması üzerine başlattılar. Alman ve İngiliz şirketleri arasındaki görüşmelerin hızla ilerlediği ve büyük yakınlık doğduğunu belirten gazete, pazarlığa son şekli vermek için, Aeorospatiale'in özelleştirme işleminin nasıl sonuçlanacağı bekleniyor.

Bilindiği gibi bu üç şirket Avrupalı uçak imalatçısı Airbus Industries'in de ortakları arasında. Airbus'in iki üretim hattından biri Alamanya'da DASA'nın Hamburg'daki tesislerinde bulunuyor. Burada tek koridorlu Airbus A319 ve A321 uçakları üretiliyor. Diğer uçakların imalatı ise Fransa'da Toulouse şehrinde gerçekleşiyor.

İngiliz British Aerospace ise özellikle kanat imalatı konusunda uzman bir kuruluş. Airbus'ın bütün uçaklarının kanatları British Aerospace tarafından üretiliyor. Daha sonra bu parçalar Fransa'daki Toulouse ve Almanya'daki Hamburg üretim hatlarına taşınıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!