‘Havacılıkta yeni dar boğaz istihdam sorunu olacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Havacılıkta yeni dar boğaz istihdam sorunu olacak’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2022 07:00

2020 yılında başlayan ve tüm dünyayı etkileyen pandemi koşulları sebebi ile yavaşlayan havacılık sektöründe artık ciddi kıpırdanmalar ve hareketlenmeler söz konusu. Bu kapsamda, pandemi kısıtlamalarının hafifletilmesi ile birlikte havayolu taşımacılığının en geç 2024 yılında pandemi öncesi seviyelere ulaşması bekleniyor.

Haberin Devamı

Havayolu taşımacılığının hızlı toparlanma sürecini inceleyen tüm otoriteler ise, ciddi bir pilot ihtiyacının oluşmakta olduğunu ve belki pilot sayısının yetersizliği sebebi ile hazır uçakların uçuş yapamayacakları bir döneme girileceğini, bu konunun da havayolu firmalarına ciddi birer uyarı olarak gittiğini belirtiyor.

KAPASİTE ARTTIRACAK

Konuyla ilgili açıklamalardan bulunan UTEK Uçuş Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güngör, “Gerek Türkiye içinde gerekse uluslararası alanda Havayolu şirketleri için istihdam sorununun yeni bir dar boğaz olarak pandeminin yerini aldığını görüyoruz. Bu süreçte UTEK Uçuş Okulu olarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli hava yolu pilotlarını yetiştirmek amacı ile kapasite arttırma çalışmalarımız devam ediyor. Pilot öğrencilerimizin eğitimleri süresince, mevcut ve gelecek küresel gelişmeleri yakından takip ederek, öğrencilerimizin ihtiyaç ve beklentileri ile havayollarının ihtiyaç ve beklentilerini birlikte değerlendiriyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz aldığı yüksek standartlardaki eğitimin yanı sıra edindiği misyon ve vizyon ile havayolu iş başvuru süreçlerinden itibaren tüm kariyer planlamasını yapmış yani ilerisi yaşamındaki tüm kilometre taşlarını oturtmuş şekilde mezun olmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

‘Havacılıkta yeni dar boğaz istihdam sorunu olacak’


SIFIRDAN PİLOT YAPIYOR


UTEK Uçuş Okulu’nun operasyonlarını Bursa Yenişehir Havaalanı’ndan yürütülmekte olduğunu ileten Güngör, sıfırdan başlayarak havayolu pilotu olmak için gerekli tüm eğitimlerin UTEK bünyesindeki kendi uçak ve simulatorlerinde verildiğini ve UTEK Uçuş Okulu’nun yönetim ve uçucu kadrosunun tamamının havacılık sektörü içerisinden gelmiş kişilerden oluştuğunu da söyledi. Güngör, “Yıllarca farklı uçuş okulları, genel havacılık firmaları ve havayollarında tecrübeler edinmiş olan personelimiz, yıllarca biriktirdikleri tüm bu tecrübeleri şimdi UTEK uçuş okulu çatısı altında öğrencilerimize aktarmakta ve eğitimlerinin başarılı bir şekilde bitirip hayallerine kavuşmaları için gerekli tüm hassasiyeti ve yardımları göstermektedirler” diyerek sözlerini sürdürdü.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEN YATIRIMLAR SÜRECEK

UTEK Uçuş Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Güngör, “UTEK olarak, günümüzün yükselen değeri havacılık adına yatırım yapmaktan, coğrafyası ve konumu itibari ile Türkiye’de önemli bir yeri olan Bursa’da havacılık alanında hizmetlerimizi arttırarak devam ettirecek, ve gençlerimize havacılığın her alanında ilerleyebilmeleri için elimizdeki tüm imkanlar ile seferber olacağız” dedi. Güngör şu bilgileri de verdi:

UTEK Uçuş Okulu’nun yönetim ve uçucu kadrosunun tamamı havacılık sektörü içerisinden gelmiş kişilerden oluşmaktadır. Yıllarca farklı uçuş okulları, genel havacılık firmaları ve havayollarında tecrübeler edinmiş olan personelimiz, yıllarca biriktirdikleri tüm bu tecrübeleri şimdi UTEK uçuş okulu çatısı altında öğrencilerimize aktarmakta ve eğitimlerinin başarılı bir şekilde bitirip hayallerine kavuşmaları için gerekli tüm hassasiyeti ve yardımları göstermektedirler. “

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!