Harvey Nichols’a Lafayette’i ekliyor ‘zirve’ye oynuyor

Güncelleme Tarihi:

Harvey Nichols’a Lafayette’i ekliyor ‘zirve’ye oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2012 00:00

Demet Sabancı Çetindoğan ve Cengiz Çetindoğan’ın 2000 yılında Kurduğu Demsa, Fransız lüks departmant store zinciri Lafayette’i de getirerek Türkiye’de lüks perakende alanında en büyük oyuncu olmaya soyundu.

Haberin Devamı

Kısa süre önce kurulan grubun büyük bir hızla büyüdüğünü belirten Demsa Group Lüks Markalar Genel Müdürü Nur Akgerman, “Beş yılda iki kat büyüyerek, en büyük olmaya, en tepeye gidiyoruz” dedi.

Nasıl büyüyecek

Akgerman, 12 yıl önce 10 kişiyle kurulan Demsa’nın bugün 974 çalışana ulaştığını belirterek, şunları söyledi: “Şu anda Demsa lüks markalar ve moda markalar olmak üzere iki alana odaklanmış durumda. 2011 yılı sonunda 102 mağaza ile 40 bin metrekareye ulaştık. Beş yıl sonra 2 bin çalışana ve 80 bin metrekare satış alanına çıkacağız. 50 kadar mağaza da ilave olacak. Üç kanaldan büyüyerek, Türkiye’nin en büyüğü olacağız. Uluslararası departmant store’lar kanalıyla büyüyeceğiz. Harvey Nichols’tan sonra Lafayatte’i markalarımız arasına aldık. Kendi yarattığımız Brandroom ile Harvey Nichols ve Lafayette açamadığımız noktalara gireceğiz. Şu anda 11 olan Michael Kors, D&G gibi mono brand mağaza sayısını artıracağız. 2012’de 15 yeni mağaza açacağız.”

Haberin Devamı

Harvey Nichols da yayılacak

Demsa Group’un lüks perakendede büyüme planları çerçevesinde şu anda İstanbul ve Ankara’da bulunan Harvey Nichols’tan iki yıl içinde Antalya ve İzmir’de açmak da var. Nur Akgerman, İstanbul Harvey Nichols’ın ayda 35 bin müşteri ağırladığını belirterek, “Bu mağaza boş gözüküyor ama öncelikle çok büyük, ikinci olarak da mağaza tasarımı müşteriyi gizliyor” dedi.

2013’te açılıyor

Fransız Galeries Lafayette’in Türkiye’ye gelmesi için ön anlaşma imzaladıklarını belirten Akgerman, “İlk mağaza 2013 yılında açılacak. Şu anda lokasyon arayışındayız. Anadolu yakasında yeni açılacak bir alışveriş merkezi ile Lafayette’in ilk mağazası için ön anlaşma yaptık. Burası 8 bin metrekarelik bir mağaza olacak” dedi.

Maçka otelini 10 lüks markayla açacak

2012 yılı için umutlu olduklarını ve bir kriz beklentilerinin olmadığını belirten Nur Akgerman, 2012’de 2 Michael Kors, Longchamp, Kurt Geiger, Salvatore ve Tom Ford, Agent Provocateur, Setfona Ricci, Stuart Weitzman açacaklarını söyledi. Yeni mağaza yatırımlarının artmasında, Demsa yatırımlarından olan Maçka Oteli’nin de katkı sağlayacağını anlatan Akgerman, “Yeni mağazalarımızı bu otelin altında yer alan 10 mağazada açacağız. Tom Ford’un açılışı kesinleşti. Setfona Ricci ile de el sıkışmak üzereyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!