Harley'ci Tanay'dan 3 tekerlekli motosiklet

Güncelleme Tarihi:

Harleyci Tanaydan 3 tekerlekli motosiklet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

DÜNYACA ünlü Harley Davidson motosikletlerinin Türkiye Temsilcisi Ferruh Tanay, şimdi de ‘‘İtalyan ekonomisini ayakta tutan araç’’ olarak tanımladığı üç tekerlekli Piaggio marka motosikletlerin satışına başladı.

INTERNETLE alışverişin yaygınlaşması ve kurye şirketlerinin artmasıyla birlikte motosiklet satışları da patladı. Firmalar artık sanal alışverişlerde dağıtımı üç tekerlekli motosikletlerle yapacak. Harley-Davidson'ın Türkiye distribitörü Efsane Motor'un ortaklarından Ferruh Tanay, Piaggio'nun üç tekerlekli motosiklet olarak bilinen ‘‘triportör’’lerini mayıs ayından itibaren pazara sunacaklarını söyledi. Harley Davidson'ın keyif işi olduğunu belirten Tanay, en hızlı gelişecek sektörlerden biri olarak gördüğü motosiklet sektörünü ana iş kolu olarak seçtiğini anlattı.

EKONOMİYİ KURTARDI

‘‘Eskiden üç tekerlekli triportör denilen motosikletten türetilmiş araçlar vardı’’ diyen Tanay, bu araçların İtalyan ekonomisini ayakta tuttuğunu ve bireysel yatırımcıya büyük iş kolaylığı sağladığını söyledi.

Özellikle elektronik ticaretin gelişmesiyle dağıtımın büyük önem kazandığını belirten Tanay, dağıtım araçlarının küçük ve ekonomik olması gerektiğini söyledi. Üç tekerlekli triportörlerde Piaggio Ape modelinin çok yaygın kullanılacağını düşünen Tanay, bu araçların 900 kilo yük taşıyabildiğini ve fiyatlarının da 4 milyar lira 6 milyar lira arasında değiştiğini söyledi. Tanay, bu araçların dünyada özellikle dondurma firmaları tarafından büyük rağbet gördüğünü söyledi.

İŞ ATI GELİYOR

Perakendecilik sektöründeki gelişme, fast-food zincirlerinin sayılarındaki artışın dağıtım aracı olarak görülen motosiklet satışlarını da artırdığını belirten Tanay, ayrıca tatil köyleri ve havaalanlarında yaygın olarak kullanılan akülü araçları da pazara sunacaklarını söyledi. Bu araçlar özellikle Golf Sahalarında, havaalanlarında bavul taşımak yada tatil köylerinde yolcu taşımak için kullanılıyor. Piaggio, Vespa, Gilera marka scooterları da piyasaya sunduklarını belirten Tanay, ‘‘Bu motorlar da fast food zincirleri ve kuryeler tarafından çok yaygın kullanılıyor’’ dedi.

Türk şirketi nasıl ABD'li olur?

FİNANS sektöründen kopamadığını belirten Ferruh Tanay, Ferco Finans'ın çalışmalarını da şöyle anlattı: ‘‘Bir model geliştirdik. Fiilen bir Türk şirketini Amerikan şirketi haline getirip oradaki imkanlardan yararlanmasını amaçlıyoruz. Değeri belli köklü bir borsada finansman sağlamak daha kolay. Üç dört şirketi bu yıl içinde Amerika'da halka açacağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!