Halkbank'a yoğun talep bilgisayarları kilitledi

Güncelleme Tarihi:

Halkbanka yoğun talep bilgisayarları kilitledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2007 10:13

Siyasi gündemin Borsa'da yarattığı durgunluk Halk Bankası hisse arzı ile hareketlenmeye başladı. Şirketin işlem sırasına göre gönderilecek emirlerde maksimum adet miktarı 10 bin lot olarak uygulanırken, işlem hacminin artması ile ikinci seansta bu oran 25 bin lota çıkarıldı.

Haberin Devamı

Halk Bankası A.Ş hisse senetleri, İMKB Ulusal Pazarı'nda işlem görmeye başladı, Borsa hareketlendi. Halkbank hisseleri ilk dakikalarda 8.40 YTL'den işlem gördü. Daha sonra işlemler 8.00-8.75 YTL aralığında devam etti. Birinci seansın sonunda hisseler 8.60 YTL'den kapandı.

İkinci seansta da aynı hareketlilik devam etti. Hisse günü 8,90 YTL'den tamamladı.

Borsa Yönetim Kurulu, Türkiye Halk Bankası'nın halka arz edilen 312 milyon 250 bin 256 YTL nominal değerli hisse senetlerinin, halka arz fiyatı olan 8.00 YTL fiyat baz alınarak, “HALKB” koduyla bugünden itibaren Borsa Ulusal Pazarında işlem görmeye başlamasına karar vermişti. İMKB'den yapılan açıklamada, Halk Bank hisse senetlerinin satışında işlem sırasında emir girişlerinde uygulanmakta olan bir defada girilebilecek maksimum emir miktarı ikinci seanstan geçerli olmak üzere 25 bin lot olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

BİLGİSAYARLAR KİLİTLENDİ

Uzmanlar, işlem hacminin beklenenin üzerinde olduğunu belirterek, bilgisayarlara aşırı yüklenme olduğu için lot miktarının yükseltildiğini kaydettiler. Lot miktarı yükseltilerek işlemler sırasında ortaya çıkabilecek teknik aksaklıkların giderilmesi sağlandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!