Halkbank kredi kartı pazarına ‘Paraf’ attı

Güncelleme Tarihi:

Halkbank kredi kartı pazarına ‘Paraf’ attı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2012 00:00

ADVANTAGE markasıyla yollarını ayıran Halkbank yeni bir kredi kartı çıkarıyor. ‘Paraf’ markasıyla pazara giren Halkbank’ın Genel Müdürü Süleyman Aslan, “Artık elbise dar geldi. Kendi kartımızla yürüyeceğiz dedi.

Haberin Devamı

HALKBANK Türkiye’de 19 bankanın 6 kredi kartı markasıyla faaliyette olduğu kredi kartı pazarına ‘Paraf’ markasıyla katıldı. Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, bugüne kadar ‘Advantage’ marka kartla bu alanda faaliyet yürüttüklerini belirterek, “5 Aralık’ta Advantage kartla olan anlaşmamız sona eriyor. Bundan sonraki süreçte Halkabank olarak kendi kredi kartı markamızla yola devam edeceğiz. Hatta önümüzdeki dönemde Paraf kredi kartını diğer bankalara da vermek istiyoruz” dedi.

ELBİSE DAR GELDİ

Paraf’ın tanıtım toplantısında konuşan Aslan, Türkiye genç nüfusu ve bankacılık sektöründeki dinamik büyümeyle kredi kartının büyürk bir potansiyeli bulunduğunu söyledi. Advantage kartla Halkbank’ın kredi kartı pazarında birçok deneyim kazandığına değinen Aslan, şöyle konuştu: “Ancak artık bu elbisenin bize dar geldiğini gördük. Kredi kartı evimizin anahtarı, cep telefonu kadar bizler için önemli. Biz de kendi markamızla yürümeye devam etmek istedik. Çünkü eğer kredi kartı faaliyetinizi kendiniz yürütmüyorsanız müşterilerinizin çoğu kartını aktif kullanmıyor. Örneğin biz de 2.2 milyon kredi kartından sadece yüzde 40’ı yanı 850 bini aktif.”

Haberin Devamı

700 MİLYON TL GELİR

Yeni bir kredi kartı markasına yatırımın ciddi miktarda bir yatırım olduğunu vurgulayan Aslan, “Yatırım miktarıyla ilgili bir rakam veremiyorum. Ancak elde edeceğimiz gelirler, yaptığımız bu yatırımı karşılayacak şekilde hesaplandı. Bizim maliyet-gelir rasyomuz yüzde 35. Bu oranı korumaya devam edeceğiz. Önümüzdeki 5 yılda Paraf kredi kartımızdan 700 milyon lira gelir elde etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

7 MİLYON KREDİ KARTI

Hali hazırda Halkbank’ın 2.2 milyon adet kredi kartı bulunduğunu söyleyen Aslan, bankanın yeni dönemde kredi kartında bir atılım yapacağını kaydetti. Halkbank’ın krade kartında yüzde 4.10, banka kartında yüzde 10.15 ve POS adedi sayısında da yüzde 3.65 pazar payına sahip olduğunu belirten Aslan, önümüzdeki 5 yılda kredi kartında yüzde 6’lık bir pazar payı hedefledikleri bilgisini verdi. Aslan, kredi kartı sayısını 5 yılda 6-7 milyon adede çıkarmayı hedefledikleri bilgisini vererek, “Halkbank’ın hali hazırda 3 milyonu maaş müşterisi olmak üzere 7 milyon müşterisi var. Bunların 5 milyonuna Paraf vermeyi istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Paraf gibi kişiye özel

HALKBANK’ın yeni kredi kartı Paraf’ın geliştirilmesi sürecini de anlatan Süleyman Aslan şu bilgileri verdi: “Türkiye’de kredi kartı pazarında halen büyük bir potansiyel var. Biz de Halkbank olarak bunu kendi markamızla burada var olmak istedik. Paraf’ı gerçekten kişiye özel bir kredi kartı olarak tasarladık. O nedenle de kişiye özel bir kavram olan, kişinin imzasını yansıtan Paraf adını verdik. Paraf aynı zamanda bir onayı, güveni temsil ediyor. Ayrıca para kelimesine olan benzerliği ile de, güçlü bir finansal çağrışım yapıyor. O nedenle bu adı seçtik. 2013’te devreye üniversite öğrencilerine yönelik ‘Parafree’ kartını devreye alacağız. Ayrıca futbol takımlarına yönelik de ‘Paraftar’ kartı iyi bir fikir olabilir.”

Haberin Devamı

Ayağa göre yorgan

HALKBANK’ın bugüne kadar KOBİ bankacılğına ağırlık verdiğini kaydeden Süleyman Aslan, “Önümüzdeki dönemde bireyselde de daha aktif olacağız. Ancak kredi kartında çok agresif olmayacağız. müşterilerimize ayaklarına göre yorgan vereceğiz” diye konuştu.

Hoş geldin için yeni müşteriye ücret yok

PARAF’ın ilk etapta ücretsiz bir kart olacağını belirten Süleyman Aslan, “Sürekli olarak kart ücreti almayacağız. Mevcut müşterilerimiz de yeni kartımıza tüm haklarını koruyarak geçecekler. Kart ücretini yeni müşterilerimizden lansman sürecinde almayacağız. Paraf ile müşterilerimize çok sayıda avantaj ve sürprizler hazıladık. Örneğin cumartesi günleri tüm restoranlar yemek yiyen müşterilerimizden ‘gold’ kart sahiplerine yüzde 10, ‘platinium’ müşterilerine yüzde 25 indirim yapacağız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

6 büyük kredi kartı markası var

· Maksimum Kart: İş Bankası, Ziraat Bankası
· Bonuscard: Garanti, Denizbank, TEB, ING, Şekerbank, Tekstilbank, Eurobank Tekfen, A Bank

· Advantage Kart:HSBC
· World Card:
 Yapı Kredi, Vakıfbank
· Axess: Akbank,
· City Bank
· Card Finans: Finansbank

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!