Hakkarili kadınlara mikrokredi

Güncelleme Tarihi:

Hakkarili kadınlara mikrokredi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2010 00:00

Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü binasında mikrokredi ofisi açıldı.

Mikrokredi Hakkari Şubesi Müdürü Nergiz Keskin, yoksul kadınların iş sahibi olmasını sağlamak, yoksulluğu azaltmak ve kadınların sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Hakkari'de de mikrokredi uygulamasına geçildiğini söyledi.

Keskin, bu uygulamanın, özellikle geleneksel bankacılık sisteminin kapsamadığı yoksul kadınları korumayı amaçladığını belirterek, şunları kaydetti:
“Mikrokredi, isminden de anlaşılacağı üzere küçük miktarlarda verilen krediler demektir. Bu, çalışan ya da çalışma kararında olan, iş yapma fikri olup sermayesi olmayan yoksul kadınlara verilen kredidir. Mikrokredi aynı zamanda sürdürülebilir olmayı da hedeflemektedir. Çünkü gelir getirici bir iş kurup yoksulluktan çıkabilmek bir tek kredi ile mümkün olmamakta, kişiler tekrar tekrar aldıkları kredilerle işlerini geliştirebilmektedirler.”

Yoksulluktan en fazla etkilenen kesimin kadınlar olduğunu kaydeden Keskin, şöyle devam etti:
“Mikrokrediden öncelikle kadınlar yararlanıyor. Hakkari Valiliği ve Hakkari Üniversitesi'nin desteğiyle, Mikrokredi Şubemiz, Hakkari Üniversitesi Rektörlük binasında hizmet verecektir. Hakkarili kadınlardan yoğun bir ilgi bekliyoruz. Kadınlar açlık ve yoksulluğu erkeklerden daha yoğun biçimde yaşıyor. Eğer aile üyelerinden birinin aç kalması gerekiyorsa, bu kişinin kadın olması yazılı olmayan bir yasadır.”

Kadınların ev ekonomisine katkı sağlamaları durumunda evde ve toplumda daha fazla söz sahibi olacaklarını ifade eden Keskin, “mikrokredi desteği ile Hakkarili kadın, ekonomik bağımsızlığını kazanacaktır” dedi. Keskin, kredi işlemlerinde beş kişilik grup dinamiği uygulandığını, kişinin beyanı dışında evrak istenmediğini, teminat ve kefalet aranmadığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!