Güvenlik kaygısı yakın korumaya talebi arttırdı

Güncelleme Tarihi:

Güvenlik kaygısı yakın korumaya talebi arttırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 09:15

En son Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısı, gözleri özel güvenlik sektörüne çevirdi. Sektör kaynakları, artan güvenlik sorunlarına karşın özel güvenlikçi sayısında bir artış olmadığını kaydetti. Ancak, yakın koruma talebinde önemli bir artış söz konusu.

Haberin Devamı

Suruç, Ankara ve İstiklal’da yaşanan bombalı saldırıların sonuncusu önceki akşam yaşandı. İstanbul Havalimanı’nda yaşanan saldırılarda 41 kişi yaşamını yitirdi. Anılan terörist saldırılar, güvenlik sektörüne ilişkin tartışmaları da gündeme getiriyor.

ORGANİZASYONLAR İPTAL EDİLENCE…

VIPSEC Güvenlik Şirketi’nin de sahibi olan Saim Özkan, oluşan güvenlik kaygılarına karşın sektöre olan talepte kayda değer bir artışın olmadığını söyledi. Özkan, “Organizasyonların hemen hepsi iptal oldu. Dolayısı ile buralardan bir talep gelmiyor. Öte yandan ekonomik aktivite azalınca da, işveren özel güvenlik talebini kısıyor. Özel güvenlikçi sayısı geçtiğimiz yıl olduğu gibi 280 bin dolayında. Düşünün bu kadar patlama yaşanıyor, ancak bir çok AVM’de özel güvenlik sayısının azaltıldığını gözlemliyoruz. Dolayısı ile sayılara bakıldığında bir değişiklik yok” dedi.

Haberin Devamı

KAMUNUN TALEBİ DAHA FAZLA
Özkan, özel sektördeki talep azalmasına karşın, kamudan talebin arttığını söyledi. Özellikle, havalimanları ve adliyelerde daha fazla özel güvenlik personelinin görevlendirildiğini söyledi. 

YAKIN KORUMA İSTİYORLAR
Özkan, yakın koruma taleplerinde ise artış olduğunu kaydetti. Özkan “İş için de gelse, gelen kişi iyi bir yakın koruma talep ediyor. Türkiye, dışarıdan bakan için ne yazık ki iyi bir tablo ortaya koymuyor. Bu nedenle, gelen kişi, yakın koruma, zırhlı araç gibi bir dizi talepte bulunuyor. Bu alanda bir talep yoğunluğunun olduğunu söylemek mümkün” şeklinde konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!