Güvenilir platform satın almada etkili

Güncelleme Tarihi:

Güvenilir  platform satın almada etkili
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 21:28

Tüketiciler için güvenilir platformların önemine dikkat çeken Hürriyet İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan, “Verilen mesajlar güvenilir bir platformdaysa ve yaratıcı bir yaklaşımda üretildiyse satın alma kararına dönüşüyor” dedi.

Haberin Devamı

BU yıl 16’ncısı düzenlenen perakende Günleri’nde Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) üyeleri Hürriyet’in sponsorluğunda düzenlenen yemekte buluştu. Burada perakendecilere seslenen Hürriyet İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan, “En önemli değişim insanda. Her şeyin odağında insan var. Bugün insanlar doğru bilgiye ulaşmak istiyor. Verilen mesajlar güvenilir bir platformdaysa ve yaratıcı bir yaklaşımda üretildiyse satın alma kararına dönüşüyor” dedi.

3 BİNDEN FAZLA MESAJ

Teknolojinin her an her yerden istenilen habere, içeriğe ulaşabilme gücünü sağladığını belirten Tandoğan, şöyle konuştu:

“Ancak hep tereddütteyiz. Ulaştığımız bilgi ne kadar doğru? Bu bilgiyi referans alabilir miyim? Bu bilgi ile karara varabilir miyim? Fikir ve kanaatlerimizi oluştururken her gün cevaplarını aradığımız en kritik sorular bunlar. Aynı insanlar bizim tüketicimiz ve bizler; bütün markalar, her gün 3 binden fazla mesajın iletildiği bir ortamda hayallerimizi hikâyelerimizi onlarla paylaşmaya çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

Hürriyet’in tüketicisi ile kurduğu güven ilişkisi sayesinde her zaman markaların yanında olduğunu dile getiren Zeynep Tandoğan, şöyle devam etti:

“Güvenilir platformlar anlamlı mesajlar güvenen satın alma kararını veren tüketici ve hedeflediğimiz iş sonuçları. Durum bugün bu peki daha güçlü yarınlar için neler yapıyoruz? Sizi çok yakından takip ediyoruz ve sizden ilham alıyoruz. Mağazalar perakendeciler için vazgeçilmez ancak diğer yandan dijital platformlarda yapılan alışverişlerin toplam perakende içerisinde artan payını göz önünde bulundurarak aksiyonlar alıyorsunuz, bizler de yazılı basındaki odağımızı kaybetmeden internet platformlarımızı güçlendiriyoruz. Yenilikçisiniz mobile önem veriyorsunuz biz de kullanıcılarımıza sunduğumuz deneyimi mobilde mükemmelleştirmeye öncelik veriyoruz. Toplam ziyaretçilerimizin yüzde 60’ından fazlası bizim mobil sitelerimizi tercih ediyor. Yerelleşme sizler için olmazsa olmaz, biz de hem yazılı da hem de dijitalde hızla büyüyen yerel haberler ile okuyucumuza daha yakın olmaya çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

15 MİLYON KİŞİ

Konuşmasının son bölümünde Hürriyet okurları hakkında da bilgi veren Zeynep Tandoğan, “Her gün 15 milyondan fazla insana gerek gazetemizle gerekse dijital platformlarımızla dokunuyoruz. Hürriyet okurlarının yüzde 53’ü her şeyin en iyisine sahip olmak isterken, yüzde 45’i kaliteli ürünler için daha fazla para ödemeye hazır, Ayrıca yüzde 45’i de sevdiği markayı kolay kolay değiştirmiyor” dedi. 

BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI

Perakende Günleri 2016’nın kapanış konuşmacısı olan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, önemli mesajlar verdi. “Cesaret, açık sözlülük ve girişim” başlıklı konuşma yapan Sabancı, “Merkez Bankası faizi yükseltti. Adana’da şehitlerimiz var. Birlik ve beraberlik zamanı. Benden bir ilham verici konuşma yapmam istendi. İçinde bulunduğumuz ortamlarda ilham vermek çok kolay değil. Ancak madem biz perakendenin AVMcinin liderleriyiz, bizim moralimizi bozmamamız ve ilham vermemiz lazım. Sadece böyle yaparsak arkamızdan gelenler olumlu etkilenir. Kalıcı olalım ama birlik ve beraberliğimizi yitirmeyelim. Ne yaparsak yapalım temiz ticarete önem verelim” dedi.

Haberin Devamı

ZOR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ MORALSİZ OLMAYIN

ZOR bir dönemden geçildiğini anlatan Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kurşun, sektör temsilcilerine şöyle seslendi: “Son olaylar hepimizi vurdu. Ancak morali yüksek tutmamız gerekiyor. Çünkü alışveriş moral işidir. Moralsiz olursak sokaktaki insan daha moralsiz olur. Sadece Türkiye değil dünyada zor dönemden geçiyor. Her şeye rağmen pozitif olun pozitif bakın” dedi.

PERAKENDEDE YATIRIM İŞTAHI YOK

Kırmızı Koltuk Oturumu’nun ikinci konuğu Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Karyo oldu. Karyo, “Bütün olanlara rağmen Penti’de iyi bir performans gösterdik. 2016 başından beri yüzde 36 büyüme gösterdik. 2017’de ise yüzde 25’lik bir büyüme öngörüyoruz. Ama daha önemlisi bence güven tarafını toparlamamız gerekiyor 2017’de. Çünkü gelir bütçesini hazırlıyorsunuz, dikkat etmemiz gereken noktalar ise; katılan malın maliyeti, personel giderleri ve kira. Bu üç kalemi kontrol altına almamız gerekiyor. Kiralar çok önemli. Ciddi bir mücadele vermek gerekiyor. Malın maliyetini düşürmemiz gerekiyor. Personel giderleri inanılmaz önemli bir kalem. Önerim; perakendeci ve AVM’nin kritik başarı faktörleri neredeyse eşit. Kira meselesi de çok önemli değil, orta yol bulunacaktır. Perakendede ise yatırım için iştah yok. Bu nedenle konuşmak yerine hep beraber icraata geçmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

AVM’LERİN EN İYİ MARKALARINI AÇIKLADI

BU yıl 16’ncısı düzenlenen Perakende Günleri’nde ‘Açıksözlü Kırmızı Koltuk Oturum’u düzenlendi. Oturumda konuşan Multi Turkey Danışmanı Hulusi Belgü Türkiye’de AVM ihtiyacı ile ilgili şöyle konuştu: “Organize perakende AVM’ler ile büyüdü. Bu yüzden AVM ihtiyacı ortada. Denizli, Bursa, İstanbul’da bazı bölgelerde, Ankara’da AVM açılmaması gerektiğini söylüyorum fakat hala AVM ihtiyacı olan yerler de var. Bu sene ekonomik ve sosyal olaylar hepimizi etkiledi. Gümrük vergisi ve asgari ücret artışı etkiledi çünkü cirolar bu kadar artmadı. Bu sene enflasyonun altında büyüme gösterdi. LCW, Koton, Zara, H&M ve Damat&Tween iyi performans gösteren markalar oldu.”

Haberin Devamı

MODA DİLİ ÇOK ÖNEMLİ

PERAKENDE Günleri’nde konuşan Koton Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, “Yenilikçi özgür çalışma ortamı moda perakendesi için çok önemli, Koton’un kendine has moda dili var, moda tarzı var. Sürdürülebilir modayı uygulayabilmek için ‘Design Lab’ı kurduk. Misyonumuz olan kişiselleştirilmiş moda ile insanların hayatına tarz ve yaşam biçimi katmayı burada gerçekleştirebiliyoruz” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!