Güney Kore devi Halla Grubu battı

Güncelleme Tarihi:

Güney Kore devi Halla Grubu battı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 1997 00:00

GÜNEY Kore'nin 12'inci büyük holdingi, gemi yapımı ve otomotiv yedek parçaları imalatıyla tanınan Halla Group, vadesi gelen 220 milyon dolarlık borcunu ödeyemeyince, konkordatoya gitti.
Haberin Devamı

Güney Kore hükümetinin, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 57 milyar dolarlık kurtarma paketi anlaşması imzalamasından sonra batan ilk holding (Chaebol) Halla Group oldu. IMF'nin sıkı şartlarını içeren anlaşmanın uygulanmasıyla daha bir dizi büyük şirketin iflasa sürüklenmesi bekleniyor.

Kemer sıkma tedbirlerinin ilk kurbanı olan Halla Grubu'nun Başkan Yardımcısı Park Sung-suk, ‘‘Halla, daha fazla fon temin edemedi, çünkü, bankalar yeni kredi açmayı reddetti ve daha önce verdikleri kredilerin geri ödemesini talep ettiler’’ dedi. Halla Grubu, Güney Kore'nin üçüncü büyük tersanesi olan Halla Engineering and Heavy Industries Şirketi için konkordatoya giderken, ülkenin en büyük otomotiv yedek parçası şirketi Mando için mahkemeden arabuluculuk talep edip, borç ödemelerinin ertelenmesine çabalayacak. Mando, Hyundai ve diğer otomotiv şirketlerine yedek parça üretiyor.

Halla Grubu'na bağlı 16 şirketin 1996 yılı net cirosu 5.3 milyar dolar, net karı da 23 milyon dolar düzeyinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!