Güncellemeler ‘akıl’lanmadı

Güncelleme Tarihi:

Güncellemeler ‘akıl’lanmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 01:06

Akıllı telefonların yanlış güncellenmesi birçok kullanıcının telefon rehberi başta olmak üzere verilerini kaybetmesine neden oluyor.

Haberin Devamı

Bu durumu önlemek için verilerin bilgisayara veya buluta yedeklenmesi gerekiyor.

TEKNOLOJİ meraklılarının elinden düşürmediği akıllı telefonlar ve tabletler, günlük hayatın merkezinde yer almaya devam ediyor. Telefon rehberi, fotoğraf, e-posta ve müzik gibi günlük hayatta sıkça birçok dijital ihtiyaç, akıllı cihazlarla gideriliyor. Ancak sürekli güncellenen akıllı cihazların işletim sistemleri, gerekli önemler alınmadığında tüm verilerin kaybolmasını sağlayabiliyor. Gelecek hafta kullanıcılarla buluşacak iOS 7, Google’ın işletim sistemi Android ve Windows Phone 8 işletim sistemlerinin yanlış güncellenmesi akıllı telefonlardaki tüm verilerin silinmesine neden olabiliyor.

APPLE MEŞHUR

İşletim sistemi güncellemeleri konusunda yaşattığı sıkıntılarla Apple öne çıkan bir isim olarak biliniyor. Büyük bir hevesle güncellenen işletim sistemiyle iPhone veya iPad’lerdeki telefon rehberi, e-posta, fotoğraflar ce müzik gibi birçok veriyi kaybetmek mümkün. Özellikle 18 eylülde sunulacak iOS 7’ye de dikkat edilmesi öneriliyor. Apple’ın akıllı cihazlarını güncellemeden önce mutlaka bilgisayara bağlanması gerekiyor. Açılacak iTunes’un sol menüsünde bulunan iPhone veya iPad simgesine ‘mouse’un sağ tuşuna bastıktan sonra ‘yedekle’ seçeneği tıklanıyor. Söz konusu işlemle birlikte akıllı cihazdaki tüm veriler bilgisayara yedekleniyor. Buna ek olarak aynı menüde yer alan ‘satın alınanları aktar’ seçeneğine basarak, satın alınan uygulamalar da bilgisayara yükleniyor Yedekleme işlemi tamamlandıktan sonra iPhone veya iPad’lerin güncellemesi sorunsuz olarak tamamlanabilir. Güncelleme işlemleri ise iTunes üzerinden veya Apple markalı akıllı cihazların ‘ayarlar’ kısmında bulunan ‘yazılım güncelle’ ile gerçekleştirilebilir. iPhone veya iPad’ler Apple’ın yedekleme servisi iCloud’a yedeklenebilir, ancak söz konusu servisi 5 GB olduğu için yetersiz kalabilir.

UYGULAMALAR KULLANILABİLİR

Akıllı cihaz güncellemeleri, Android ve Windows Phone 8 işletim sistemlerinde ise Apple’a göre sorunsuz bir şekilde atlatılabiliyor. Bu cihazlar direkt olarak telefon üzerinden güncellenebildiği için kullanıcıların kişisel verileri kolay kolay kaybolmuyor. Ancak Android ve Windows Phone 8 işletim sistemli cihazları da yedeklemek gerebilir. Android işletim sistemlerinde telefon rehberi Google hesabına emanet ediliyor. Fotoğraflar ise Picasa’da yedekleniyor. Google hesabıyla akıllı cihazların eşleştirmesini yapmak önemli noktalar arasında yer alıyor. Windows Phone 8 kullanıcılarının Hotmail veya Outlook hesabıyla akıllı cihazlarını eşleştirmesi yeterli. Tüm bunlara rağmen güncelleme hatalarına karşın Andoid ve Windows Phone 8 işletim sistemine sahip cihazların bilgisayara bağlamak gerekebiliyor. Özellikle söz konusu işletim sistemine sahip akıllı cihazların klasörleri bulunarak fotoğrafların bilgisayara kopyalanması iyi bir çözüm olabilir. Öte yandan akıllı cihazlar ‘üçüncü parti’ olarak bilinen servislere de yedeklenebilir. Özellikle bu konuda telefon rehberleri üzerine birçok uygulama seçeneği bulunuyor.

Haberin Devamı

İOS 7’de uygulama sorunları

ÇARŞAMBA günü kullanıcılarla buluşacak iOS 7’deki uygulamalarda bazı sorunların olması bekleniyor. uTest’in araştırmalarına göre tamamen yeni bir arayüze geçen iOS 7’de yer alan uygulamaların yüzde 90’ı ilk etapta doğru çalışmayacak. Özellikle yerel uygulamalarda önemli sorunlar bekleniyor.
Örneğin bazı uygulamalar hiç açılmayacak veya bazı uygulamaların fonksiyonları doğru çalışmayacak. Bu yüzden sorun yaşamak istemeyen kullanıcıların iOS 7’ye yaklaşık bir ay sonra geçmesine fayda olacaktır.

Haberin Devamı

HAFTANIN TRENDİ

‘İki teker’ için navigasyon

OTOMOBİLLERDE navigasyon cihazı ile çözülen yol bulma problemi bisikletlerde Hammerhead adındaki cihaz ile aşılıyor. Cihaz, LED ışıklandırma ile bisiklet sürücülerine gidilecek yolu gösteriyor. Kullanıcı, akılı telefonlar üzerinden bir kez gidilecek güzergahı belirliyor. Bu işlemden sonra cihaz, uzaklık ve yöne göre ışık rengi değiştirerek yol gösteriyor. Hammerhead, ‘T’ şeklinde ve bisikletlerin gidonlarına kolaylıkla monte edilebiliyor. Kitlesel fonlamayla üzerinde para toplayan Hammerhead’in fiyatı 149 dolar olması bekleniyor.

UYGULAMA

Taksiye ‘dolmuş’ çözümü

TAKSİYE tek başına binmek yerine birkaç kişi binerek daha hesaplı yolculuk yapmak isteyenler için uygulama dünyasından bir çözüm geldi. ‘TaxiShare’ adlı uygulama, aynı yönde taksi tutmak isteyen kişileri buluşturuyor. Yerli bir şirket olan JoraSoft tarafından geliştirilen uygulama, akıllı telefonlarla kullanılabiliyor. Kullanıcılar telefon doğrulamayla uygulamayı kullanabiliyor. Bu işlemden sonra taksi kullanımı için güzergah seçiliyor ve o güzergahtaki taksi paylaşmak isteyen kullanıcılar görüntüleniyor. Seçilen güzergahta seyahat edecek bir kullanıcı yoksa bir etkinlik oluşturuluyor. Aynı güzergahta yolculuk etmeyen kullanıcı çıtığını uygulama üzerinden bir bildirim geliyor. Bu bildirimden sonra taksi arkadaşı bulabilmek mümkün. Paylaşımlı taksi kullanılması durumunda aynı güzergaha gidecek kullanıcılar ücretin dörtte birine kadar düşük fiyatla ulaşımlarını sağlayabiliyor. Ücretsiz olan ‘TaxiShare’ Android işletim sistemli telefonlarda ve iPhone’larda kullanılabiliyor.

OYUN DÜNYASI

Haberin Devamı

Haftaya ‘PES’ ettirecek

Futbol oyunu müptelalarının sabırsızlıkla beklediği Pro Evolutoin (PES) 2014 için geri sayım başladı. 19 eylülde Türkiye satışa çıkacak PES yeni oyun özellikleriyle dikkat çekiyor. Fox Engine ile güçlendirilen yeni PES, geçen senelerde olduğu gibi Türkçe olarak oyunseverlere sunulacak. Oyun, konsollarda 180 TL, bilgisayarlarda ise 90 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunulacak. PES 2014’te yer alacak Süper Lig takımları arasında sadece Galatarasay bulunuyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor bu yılki oyunda yer almıyor.

Taksit taksit Türkçe oyun

‘FIFA 14’ ve ‘Football Manager 2014’ TTNET’in dijital oyun platformu Playstore tarafından ön siparişle satışa sunuldu. Taksitli seçeneklerle kullanıcılara sunulan oyunlardan, FIFA 14’e aylık 7.5 TL’den başlayan taksitlerle 90 TL’ye sahip olunabilecek. Türkçe dil seçeneği ile oyunseverlere sunulan ‘Football Manager 2014’ ise aylık 5 TL’den başlayan taksitlerle 60 TL’ye Playstore’da ön siparişe sunuldu. Söz konusu oyunların ön siparişini veren kullanıcılar oyunlar çıkmadan yaklaşık iki hafta önce ‘beta’ sürümünü oynayabilecek.

Güncellemeler ‘akıl’lanmadı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!