Gülgün Çarkoğlu: Yaratıcılığı destekleyen projeler bizi hep heyecanlandırmıştır

Güncelleme Tarihi:

Gülgün Çarkoğlu: Yaratıcılığı destekleyen projeler bizi hep heyecanlandırmıştır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2018 21:42

SON iki yıldır Doğan Kitap Genç Kırmızı sponsorluğu ve öncesinde iki yıl boyunca süren Doğan Egmont Canlı Kırmızı sponsorluğu ile Kırmızı Ödülleri’ne destek verdiklerini hatırlatan Doğan Egmont Genel Müdürü Gülgün Çarkoğlu; 'Yaratıcılığı destekleyen projeler bizi hep heyecanlandırmıştır. Yaratıcılığı destekleyip sektöre canlılık kazandırdığı için Hürriyet’e de elbette teşekkür borçluyuz' açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Son iki yıldır Doğan Kitap Genç Kırmızı sponsorluğunuz ve öncesinde iki yıl boyunca süren Doğan Egmont Canlı Kırmızı sponsorluğunuzla Kırmızı Ödülleri’ne desteğiniz sürüyor. Kırmızı Ödül Töreni Sponsoru kimliğinizle sektöre nasıl bir mesaj veriyorsunuz?

Yaratıcılığı destekleyen projeler bizi hep heyecanlandırmıştır. Yaratıcılığı destekleyip sektöre canlılık kazandırdığı için Hürriyet’e de elbette teşekkür borçluyuz. Doğan Egmont olarak Kırmızı Ödülleri’ne sponsor olmamızın en büyük nedeni, yaratıcı insanları elimizden geldiğince yüreklendirip ödüllendirirken yaratıcı düşünceye verdiğimiz önemin de altını çizmek.

Okur olarak bir kitapla bağı, ilk anda kapağı aracılığıyla kurarız. Dolayısıyla kitabın kaderi açısından tasarımcıya büyük bir sorumluluk düşüyor. Genç Kırmızı Ödülleri’ne sponsor olarak kitap kapağı tasarımının önemini vurgulamak istedik ve bu alanda eğitim gören üniversite öğrencilerini kapak tasarımı üzerinde düşünmeye, kendi fikirlerini ortaya koymaya davet ettik. Yarışmaya katılımın yüksek olması bize öğrenciler arasında heyecan yarattığımızı gösterdi.

Haberin Devamı

Yayınevleri reklam dünyasında büyük oyuncu değildir. Ama biz, reklamverenlerin ve reklam ajanslarının buluştuğu bu önemli platformda kitap dünyasının da yer almasını istedik. Çünkü kitap, hem içerik açısından hem de görsel anlamda tüm yaratıcı disiplinlerin buluştuğu, vazgeçilmez bir mecra.

Genç Kırmızı sponsorluğunuzda bu yıl Margaret Atwood’un Damızlık Kızın Öyküsü romanı için yapılan tasarımlar yarıştı. Öğrencilerden gelen işler hakkında genel olarak ne düşünüyorsunuz? Kazanan çalışmayı nasıl buldunuz? Margaret Atwood’un konu hakkında yorumları oldu mu? (tercih ederseniz kendi görüşlerini fotoğrafı ile beraber gönderebilirsiniz).

Margaret Atwood genç okurların da çok yakından tanıdığı, edebiyatın farklı ve güçlü bir sesi. Damızlık Kızın Öyküsü ile yazarın yalnızca edebiyat dünyasına değil, önce beyazperdeye, ardından dizi sektörüne büyük katkısı oldu. Romanın dizi uyarlaması, geçtiğimiz yıldan beri bütün dünyanın izlediği, kazandığı ödüllerle ses getiren bir iş olarak hayatımıza girdi. Böylece kitap özellikle edebiyat dünyasında daha da çok konuşuldu. Bu özellikleriyle eserin kapak tasarımı açısından çok çekici olacağını düşündük.

Haberin Devamı

Genel olarak bütün başvurular yaratıcı ve kendine özgü çalışmalardı. Bütün katılanları içten tebrik ediyorum. Kazanan çalışma, oldukça profesyonel niteliklere sahip ve kitabın ruhunu en iyi şekilde yansıttığı için çok etkileyici. İlk gördüğüm anda beni de oldukça etkilemişti. Birincilik ödülünü almasına şaşırmadığımı söyleyebilirim. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinden Didem Özbek, Fırat Can Karasu ve Ümit Türek’i bu muhteşem çalışmaları için tekrar kutluyorum. Kazanan tasarımı, önümüzdeki aylarda Damızlık Kızın Öyküsü’nün özel baskısının kapağı olarak raflarda göreceğiz.

BAKMADAN GEÇME!