Güçlü kadın güçlü gelecek

Güncelleme Tarihi:

Güçlü kadın güçlü gelecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 22:45

Hürriyet ve Avon işbirliğiyle bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Güçlü Kadınlar Konferansı’na “Hayal kurmaktan ve çalışmaktan asla vazgeçmeyin” mesajı damga vurdu. Farklı kesimleri bir araya getiren toplantıda kadın haklarından kadın girişimciliğine uzanan bir yelpazede güçlü kadınların öyküleri anlatıldı.

Haberin Devamı

Hepimizin başara-bileceği bir şey var.” Bu söz dün gerçekleştirilen Güçlü Kadınlar Konferansı’nın manifestosundan bir cümle. İş, sanat, girişimcilik dünyasının ve sivil toplum örgütlerinin önde gelen kadınları Hürriyet ve Avon işbirliğiyle hayata geçen Güçlü Kadınlar Konferansı’nda buluşarak, bir manifesto yayınladılar. Fark yaratmayı başaran, ilham veren kadın öykülerinin paylaşıldığı toplantının açılış konuşmalarını da Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş ve Avon Türkiye Genel Müdürü Orkun Gül yaptı. Her ikisi de kız babası olan erkek konuşmacılar, güçlü kadınların güçlü nesiller için şart olduğunu vurgularken, kadınların toplumun her alanında eşitlikçi biçimde olması gerektiğinin altını çizdi. Moderatörlüğünü Fatoş Karahasan, Cengiz Semercioğlu ve Yonca Tokbaş’ın üstlendiği toplantının sonunda kadınları üretmeye ve haklarına sahip çekmeye çağıran bir de manifesto yayınlandı. Toplantıya katılan kadınlar ise “Hayal kurmaktan ve çalışmaktan vazgeçmeyin” mesajı verdi.

Haberin Devamı

DAHA GÜZEL HAYAT

Toplantının açılışında konuşan Çağlar Göğüş, şunları söyledi: “Güçlü kadınlar güçlü nesiller, güçlü ve düzenli bir işgücü, daha güzel bir hayat demek. Günümüzde kadınların uzlaşmacı ve diyaloğa açık yönlerine çok ihtiyacımız var. Hürriyet, kadınların erkeklerle eşit şekilde temsil edilmesini, şiddetin her türlüsünden korunmasını, istihdamda hak ettikleri yeri bir an önce almasını, ayrımcılığı önleyecek yasaların hayata geçirilmesini ve toplumsal cinsiyet eşitliği için gereken adımların ivedilikle atılmasını sağlamak için her türlü desteği veren ve çalışmalar yapan bir marka. Kadınların güçlenmesine inanan, icra kurulunun yarısı kadın olan öncü bir kurumun yöneticisi olarak bu konferansa destek veren herkese teşekkür ediyorum.”  Kadın çalışanların önemine işaret eden Orkun Gül de, “Avon olarak bir güzellik ve kozmetik şirketi olmanın yanında çok değerli bir misyonumuz var. Dünyada 130, Türkiye’de 24 yıldır kadınları güçlendirmek için çalışıyoruz. Kadınlara ekonomik özgürlüklerini kazandıran iş modelimiz ile hayatlarında bazen ufak, bazen büyük farklar yaratıyoruz. Bu konferans ise güçlü kadın hikayelerini daha fazla kişiye ulaştırsın istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Toplantının “Cesur Kadınlar” panelinde de Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar, Big Chefs CEO’su Gamze Cizreli, Avon Temsilcisi Çiğdem Çimen konuştu. KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, “9 girişimim oldu, 2’si battı ama hiç vazgeçmedim. Hayal kurmaktan, çalışmaktan vazgeçmemek ve yaşadıklarımızı birbirimizle paylaşmamız gerekiyor” dedi. Gamze Cizreli de, “Ailem desteklemese de işe giriştim ama hiç sermayem yoktu. 5 banka gezdim, çok zor ikna ettim. 4 ülkede 2 binin üzerinde çalışanım var” dedi.

KONFERANSIN MANİFESTOSU

Geleceği güçlü kadınlar şekillendirecek, şimdi kadınlar olarak güçlenme zamanı.

Şimdi haksızlıklardan şikayet etmeyi bırakıp haklarımızı bilme zamanı.

Haberin Devamı

Bazen kendi tercihlerimiz, bazen de koşullarımızdır yolumuzu tıkayan... Şimdi cesaretimizi toplayıp ilk adımı atma zamanı.

Hepimiz başarabileceği en azından 1 şey var. Potansiyelimizi keşfetme ve kendimizi onurlandırma zamanı.

kadınların gücü kalbindekini cömertçe paylaşabilmektir. Şimdi kalbini açma, iyiliği yayma zamanı.

“Sen yapamazsın” diye yıllarca kulağımıza fısıldanmış. Şimdi hem kendimizi hem birbirimizi “Yapabilirsin” diyerek yüreklendirme zamanı.

Her kadın aslında bir başarı hikayesidir. Kendi hikayemizin kahramanı olma zamanı.

Güvenen, azimli, cesur, iyiliği yayan, umut veren kadınlar olarak harekete geçip çalışma zamanı.

ARAYANLARA 4 DAKİKA İÇİNDE ULAŞIYORUZ

Haberin Devamı

TOPLANTI kapsamında düzenlenen ‘Haklarını Bilen Kadınlar Paneli’nin konuşmacıları Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Canan Güllü, LL.M Yeditepe Ü.H.F Öğretim Görevlisi İKKB Koordinatörü Nazan Moroğlu, SUTEKS Group Yönetim Kurulu Başkanı, WEPs İş Dünyası Sözcüsü Nur Ger, kadınların haklarını bilmeleri ve bu hakların peşinde koşmalarının önemini anlattılar. Nazan Moroğlu, “Yalnızca kadınlar yetmez erkeklerin de demokrasi için mücadelesi şart. Kadın hakları çok uzun bir mücadele sonucunda gündeme gelebilmiştir” dedi. Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de kadınların haklarını bilmediğini, aile içinde şiddete uğrayan kadınların ne yapacaklarını bilmediklerini, Hürriyet ile birlikte kurdukları Acil Şiddet hattını arayan kadınlara 4 dakika içinde ulaştıklarını söyledi. Şiddete uğrayan bir kadının yardım istediğinde, polise “boşanma aşamasındayım” dediğinde, “boşanıyorsanız karışamayız” yanıtını aldığını, polisler ve jandarmanın kadına yönelik şiddet konusunda eğitilmesi gerektiğini söyledi. Güllü, kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sokaklara, şiddete hayır demeye çağırdı. WEPs’in iş dünyası sözcülüğünü yapan Nur Ger de, şirketleri iş yaşamında eşitlik için WEPe’i imzalamaya çağırdı. 

Haberin Devamı

AKBAĞ, ‘8 YAŞINDAN BERİ OYUNCU OLMAK İSTİYORUM’

TOPLANTININ “İlham veren kadınlar” bölümünde iş kadını Leyla Alaton, 2012’de yılın öğretmeni seçilen Dilek Livaneli, sanatçı Demet Akbağ ve sosyal girişimci Tülin Akın konuşma yaptılar. Demet Akbağ, “Ben çok sevdiğim işi yapıp para kazanıyorum. 8 yaşında hayal kurduğum işi yapıyorum” dedi. Leyla Alaton da kadınların her zaman b, c planlarının olması gerektiğini söyledi. Kendisini iflah olmaz bir iyimser olarak tanımlayan Alaton, sanayici bir ailenin kızı olmasaydınız ne yapardınız sorusunun kendisine sıklıkla sorulduğunu ve bundan çok sıkıldığını, herkesin kendi yolunu çizdiğini vurguladı.  2012 yılında yılın öğretmeni seçilen, dünyanın en başarılı 50 öğretmeni arasına giren ve Samsun Çarşamba Kumköy’ünde büyük bir değişime imza atan, hem bulunduğu okulu geliştiren hem de köy kadınlarına eğitim veren Dilek Livaneli’nin hikayesi de büyük ilgi gördü. Çiftçilere verdiği eğitimle ve kurduğu Çiftçi Kulübü’yle bilinen sosyal girişimci Tülin Akın da kırsal kesimde yaptığı çalışmaları anlattı.

KANSERİ YENEN KADINLAR ANLATTI

TOPLANTI kapsamında düzenlenen “İyiliği yayan kadınlar” paneline hassas anne olarak bilinen blogger Ece Kumkale’nin konuşması damga vurdu. Bir çocuğunu kaybeden, kanserle mücadele eden Ece Kumkale, yaşanılan kötü tecrübelerin yeni sayfalar açabildiğine dikkat çekti. Kumkale, hayattan kopmayıp, daha sonra da ikiz bebeklerini dünyaya getirdiğini anlattı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!