Green Card başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Green Card başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 13:07

ABD’de ömür boyu oturma, çalışma, eğitim ve yaşama hakkına sahip olmak isteyenlerin katıldığı Green Card (Yeşil Kart) Çekilişi başvuruları 4 Ekim Salı günü başladı. Başvurular 7 Kasım Cumartesi gününe kadar devam edecek, sonuçlar ise 2017 yılı Mayıs ayının ilk haftasında açıklanacak.

Haberin Devamı

ABD Hükümetinin her yıl çekilişle 50-55 bin kişiye Green Card verdiğini söyleyen site yöneticisi Ozan Şirin, başvuru sürecinde kötü niyetli bazı aracı şirketlerin çok sayıda insanı dolandırdığına dikkat çekti.

Başvuru süreci hakkında bilgi veren Şirin, "ABD 2003 yılından bu yana Green Card başvurularını sadece internet üzerinden alıyor. Posta veya kargo yolu ile gelen basılı formlarla başvuru yapılması söz konusu bile değil. Ancak başvuru sitesinin yılın sadece bir aylık döneminde açık olması, formların İngilizce ve karmaşık olması, tüm başvuru bilgi ve fotoğrafların bir kerede sisteme giriş yapılmasının gerektirmesi ve hiçbir destek biriminin olmaması nedeniyle, Amerikan Hükümetinin verdiği istatistiki verilere göre, her yıl ortalama 9-10 milyon başvuru yapılan hatalardan ve bilgi eksikliğinden dolayı işleme bile alınmadan eleniyor" dedi.

Haberin Devamı

Katılımcılar için en önemli bilginin teyit numarası olduğunu belirten Şirin "Yapılan başvuruların sonunda mutlaka katılımcılara özel verilen teyit numarası (Confirmation number) alınmalı. Sonuçlar sadece ABD Göçmenlik Dairesi Resmi Sitesi’nden bu numara ile öğrenilebilir, başka bir yolla öğrenilmesi mümkün değildir" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!