Gözünüz arkada kalmasın

Güncelleme Tarihi:

Gözünüz arkada kalmasın
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 21:23

ABD ve İngiltere birçok havayolu şirketine, uçak kabinlerine elektronik cihazların sokulmasını yasakladı. Havayolu şirketleri de bu konuda önlem almaya başladı. Biz de kullanıcıların ‘cihazıma bir şey olur mu’ endişesini gidermek için koruma önlemlerini araştırdık.

Haberin Devamı

ABD ve İngiltere, birçok havayolu şirketine kendi ülkelerine yapılan direk uçuşlarda, akıllı telefonlardan büyük elektronik cihazların uçak kabinine sokulmasını yasakladı. Yolculara şu anda iki seçenek sunuluyor. Bunlardan biri bilgisayar ve tablet gibi cihazlarını bavula vermek. Diğeri de uçak kapısında görevlilere teslim etmek ve inişten sonra geri almak. Hayatımıza veya işimize ait her türlü bilgiyi bilgisayarlarda veya tabletlerde sakladığımızı düşününce, kullanıcılar cihazlarının daha sıkı korunmasını isteyebilir. Bavulun bu cihazlarla birlikte kaybolması veya bagaj bölümüne gönderilen cihazın uçuş sırasında düşüp kırılması ilk akla gelen sorulardan. Hatta bu sorulara içindeki bilgilerin çalınmasını da ekleyebiliriz. Peki uçuşlarda gerçekleştirilen bu uygulamalardan sonra cihazlarımızın güvenliğini nasıl sağlayacağız? Bu sorunun cevaplarından ilki takip cihazları. Artık kredi kartı boyutlarından bile daha küçük olan ve yapıştırılabilen bu takip cihazları, elektronik aletleriniz kaybolsa bile kolaylıkla bulmanızı sağlıyor. Diğer bir yöntem olan güçlü kılıflarla uçuş esnasında düşen cihazlarınızı koruyabilirsiniz. Yazılımlar ise olmazsa olmazlar listesinin başında geliyor.

Haberin Devamı

 SUYA, KİRE, KARA, DARBEYE DAYANIKLI

LifeProof’un geliştirdiği ‘Nüüd’ adındaki model, sıradan kılıflara göre daha fazlasını sunuyor. iPad’ler için geliştirilen model, su, kir, kar ve darbeye dayanıklı olmasıyla dikkat çekiyor. Üzerindeki yansımayı engelleyen kaplamaya sahip optik cam lensiyle kullanımı olumsuz etkileyen faktörler de ortadan kaldırılıyor. Kılıfın ses çıkışları maksimum bir performans sunmak üzere tasarlanmış.

289 TL

YAZILIM TEDBİRİ

Bavulunuzda bıraktığınız tablet veya dizüstü bilgisayarlara yükleyeceğiniz yazılımlar sayesinde güvenliği en üst seviyeye çıkarabilirsiniz. ‘GadgetTrak’ adlı yazılım, hem Windows hem de Mac bilgisayarların internete bağlandığı anda konumu bildiriyor. Aynı zamanda ulaşılmasını istemediğiniz dosyaları yedekleyerek siliyor. Bilgisayarlardaki kamerayı da aktif hale getirerek hırsızın fotoğrafını emniyete verebilirsiniz.

72 TL

Haberin Devamı

YAPIŞTIR, TAKİP ET

Bluetooth takip cihazlarından Tile’ın yeni modeli ‘Slim Tracker’ rakiplerinden daha ince tasarıma sahip. Bu sayede fotoğraf makinesi veya video kamera gibi cihazlara da yapıştırabilirsiniz. Neredeyse bir kredi kartı kadar ince olan cihaz, böylelikle dikkat de çekmiyor. Akıllı telefonunuza indireceğiniz bir uygulama ile Tile’ı yapıştırdığınız cihazınızın en son gördüğü zamanı ve yeri görebiliyorsunuz. Tile Slim Tracker ikili paket olarak satılıyor.

200 TL

SİZİNLE BERABER GELDİ Mİ?

Tabletlerini veya bilgisayarlarını uçuş ekibine emanet etmek yerine kilitli bavullara güvenenler için takip cihazı şart. Trakdot, akıllı telefonlarla eşleştirildikten sonra bavulların içine yerleştiriliyor. Uçağınız varış noktasına indiğinde bilgisayar veya tabletlerinizin de sizinle geldiği bildirimi mesaj ya da e-posta olarak alınıyor. Ürün iki adet kalem pille çalışıyor.

395 TL

Haberin Devamı

DİZÜSTÜ İÇİN EN SAĞLAMI

Bilgisayar çantaları ve kılıflarında dikkat çeken markalardan Thule, geliştirdiği son model ile sağlamlık ve pratik kullanımla önce çıkıyor. Gauntlet 3.0 adlı kılıfın kenarları düşme ve çarpmaya karşı güçlendirilmiş. Kılıfın yumuşak iç yapısı ise darbeleri emerek bilgisayarlara zarar gelmesini engelliyor. Dizüstü bilgisayarınızı kılıftan çıkarmadan kullanabilmeniz de Gauntlet 3.0’ın öne çıkan özelliklerinden.

159 TL

OYUN DÜNYASI

SAMANYOLU’NUN ÖTESİNE

MASS Effect: Andromeda galaksisine götürüyor. Oyuncular, insanlığın yeni bir yuva bulması için savaşıyor. Oyun PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında yer alıyor.

satış fiyatı PC 300 TL, KONSOL 380 TL

Haberin Devamı

HAFTANIN TRENDİ

KIRMIZI iPHONE GELDİ

Kırmızı renk seçeneği eklenen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus satışa sunuldu. Apple’ın gelirlerini, HIV/AIDS bağışlarına aktardığı ‘RED’ programına dahil olan modeller, online veya mağazadan sipariş verilebiliyor.

satış fiyatı 4 bin 299 TL

UYGULAMA

GÖZ TESTİ YAPIN

Miyop, astigmat, renk körlüğü, sarı nokta ve duochrome gibi gözler için önemli testler akıllı telefonlara geldi. Göz Testi Pro adındaki uygulama, göz antremanlarını da kullanıcılara sunuyor.

satış fiyatı 0.59 TL

ELEKTRİK KESİLSE DE İNTERNETE BAĞLANIN

İNTERNETE bağlanmak için kullandığımız modemler, elektriğin kesilmesiyle devre dışı kalıyor. Bu sorun için en iyi çözüm ise modemler için geliştirilen nano güç kaynakları. Bu hafta modemlere uygun güç kaynaklarını karşılaştırdık.

Haberin Devamı

Gözünüz arkada kalmasın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!