Gözlüğü kim takacak?

Güncelleme Tarihi:

Gözlüğü kim takacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2013 01:14

Akıllı telefonlardaki rekabet, giyilebilir teknoloji ürünlerinin bir parçası olan akıllı gözlüklere sıçramaya başlıyor.

Haberin Devamı

Google’ın yaklaşık 8 aydan beri 10 bin geliştiriciyle üzerinde çalıştığı akıllı gözlük tecrübesi, Samsung’un geçen hafta patent aldığı akıllı gözlük modeline yarayacak. İki şirket arasında yapılacak işbirliği ile Samsung akıllı gözlükte daha hızlı yol alabilecek.

DAVETİYE USÜLÜ

İlk akıllı gözlük modeli Google tarafından Google Glass olarak görücüye çıkmıştı. Ancak Google akıllı gözlüğü son kullanıcıya sunmayarak hem işletim sistemi hem de donanım açısından geliştirilmesi için uzmanların test etmesini sağlamıştı. Geliştiricilere bin 500 dolara satılan Google Glass’ın, yeni modeli için ilk adım atıldı. Yeni Google Glass, özel olarak satış daveti yapılan kişilerden başlayarak kademeli olarak satılacak. Samsung ise akıllı gözlük konusundaki ilk adımını geçen hafta attı. Samsung’un üreteceği ilk modeli olacak akıllı gözlük, Google Glass’a benzer yansıtma teknolojisini kullanacak. Ancak başta akıllı telefonları olmak üzere mobil cihazlarında Google’ın mobil işletim sistemi Android’i kullanan Samsung, akıllı gözlük modelinde de aynı işletim sistemine yer vermesi bekleniyor. Bu yüzden Samsung, kendi geliştireceği gözlüğe Google’ın sahip olduğu Glass’ın işletim sistemi tecrübesine hızlı bir şekilde adapte olabilecek.

Haberin Devamı

Saatte roller değişecek

SAMSUNG ile Google’ın akıllı gözlük konusundaki gerçekleştirmesi muhtemel işbirliğindeki roller akıllı saatte değişiyor. Akıllı saat konusunda hızlı bir adım atan Samsung, Galaxy Gear modelinde Android işletim sistemi kullanıyor. Bu işletim sistemi, Google’ın çıkması beklenen akıllı saatinde de kullanılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!