Gözler bebekte

Güncelleme Tarihi:

Gözler bebekte
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2016 00:48

Bebeklere yapılan şiddet son günlerde arttı. Özellikle bebeklerini evde bırakan aileler de tedirgin. Bunun için en iyi çözüm ise bebek kameraları. Kablosuz internet bağlantısı sayesinde bebeğinizi akıllı cihazlardan canlı olarak izlemenize olanak sağlayan yeni nesil kameraları inceledik.

Haberin Devamı

“1.5 aylık bebeğini ağlıyor diye dövdü”, “Bakıcı dehşeti! Küçük kızı tekmeledi, tokatladı”, “Anne yemeğini düşüren çocuğunu tekme-tokat dövdü”, “14 aylık bebek dayaktan hastanelik oldu...” İnanması güç olan bu haber başlıkları nerdeyse geçtiğimiz bir yılda gazete sayfalarında yer aldı. Hem ailelerin hem de bakıcıların bebeklere karşı bu tutumu fazlasıyla tedirgin edici. Özellikle çalışan aileler birkaç aylık bebeklerini bile evde bırakmak zorunda kalıyor. Gelişen kablosuz bağlantılar ve akıllı teknolojiler, yaşanan bu duruma etkili bir çözüm sunuyor. Çözüm ise internet tabanlı kamera sistemleri.

NİNNİ SÖYLEMEK MÜMKÜN

İnternete bağlanan yeni nesil kameralar, ailelerin bebeklerini istedikleri anda istedikleri yerden izlemesini sağlıyor. Akıllı telefon, tabletlere indirilen bir uygulama ile çalışan bu cihazlara, bilgisayar üzerinden bağlanabilmek mümkün. Bu sayede ise gözünüz 7/24 bebeğinizde olacak. Yeni nesil bebek izleme kameralarının özellikleri sadece bunla sınırlı değil. Gece görüşü, hareket ve ses algılama, yakınlaştırma, kontrol edilebilir kamera yönü ve fotoğraf çekme gibi birçok özellik bebek izleme kameralarında yer almaya başladı. Son modellerde ise hoparlör sistemiyle bebeğinize uzaktan ninni bile söyleyebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

İNTERNET KOTASINA DİKKAT

Söz konusu internet üzerinden canlı yayın olunca internet kotanıza da dikkat etmeniz gerekiyor. Yüksek çözünürlüklü görüntü alabilen bu kameralar, hem evinizdeki Wi-Fi hem de akıllı cihazlarınızdaki mobil internet kotanızı hızlı bir şekilde bitirebilir. Bu yüzden yeni nesil bebek kamerası kullanmaya başladığınızda internet paketlerinizi arttırmakta fayda var. Böylelikle sürpriz faturalarla da karşılaşma şansınızı da azaltacaksınız.

Seslendiğinizde bakıcı duyacak

MEDISANA şirketinin geliştirdiği ‘52345 Smart Baby Monitör’ adındaki cihazda bir hoparlör çıkışı bulunuyor. Bu sayede akıllı telefon uygulamanızdan seslendiğinizde hem bakıcınız hem de bebeğiniz sesinizi duyabiliyor. Buna ek olarak cihazda, gece görüşü ve ses-hareket alarmı özellikleri de yer alıyor. Bu sayede bebeğiniz ağladığında ya da hareket ettiğinde size uyarı geliyor. Modelin satış fiyatı 629 TL.

Haberin Devamı


Geriye dönük kayıtları gösteriyor

GÜVENLİK şirketi Pronet’in geliştirdiği ‘Kameram’ adındaki servis, kayıt ederek çalışıyor. Kullanıcılar, bebeklerini mobil uygulama ya da web sitesine üzerinden canlı olarak izlenebiliyor. Ancak geriye dönük kayıtları da geri sararak kontrol edebiliyor. Birçok kamera destekleyen bu serviste hiçbir donanım satın almanıza gerek yok. Çift kameralı sistemin kurulum bedeli 99 dolar.


Hareketli kameraya sahip

TEKNOLOJİ şirketi Motorola’nın tüketicilerin beğenisine sunduğu ‘MBP 85’ adındaki cihaz hareketli kamera özelliğine sahip. Sağa, sola, yukarı ve aşağıya hareket ettirilebilen bu model, uzaktan kontrol edilebiliyor. iOS ve Android işletim sistemlerine indirilen uygulama sayesinde uzaktan yüksek çözünürlüklü olarak bebeğinizi izleyebilirsiniz. Buna ek olarak cihazda, ses, hareket ve sıcaklık uyarısı özelliklerine sahip olan model, kızılötesi ile gece düşük ışıklı ortamlarda izleme imkanı sunuyor. Modelin satış fiyatı 499.90 TL.

Haberin Devamı


Yakınlaştırma özelliği ile dikkat çekiyor

WEEWELL şirketinin ‘WMV900 Uni Viewer’ adındaki modeli yakınlaştırma (zoom) özelliğine sahip. 320 derece çevrilebilir ve 120 dereceye kadar eğim alabilen model, hareket algıladığında alarm verme özelliği sayesinde bebek uyandığında alarm çalıyor. Hareket algı sistemine de sahip olan bu cihaz, arka arkaya birkaç fotoğraf çekerek e-postanıza gönderiyor. Bu sayede bebeğinizin hiçbir anını kaçırmamış oluyorsunuz. Ayrıca, akıllı telefondan, bilgisayardan, tabletten evinizdeki kameraya bağlanabiliyorsunuz. Ürünün satış fiyatı 499.90 TL.


Gece bile hiçbir anı kaçırmıyor

PHILIPS’in geliştirdiği ‘M120’ adındaki bebek kamerası, iPhone veya iPad’inizden evinize göz kulak olmanızı sağlıyor. Gece görüşü sayesinde evinizi gün ışığında hem de karanlıkta net olarak görebilmenizi sağlayan model, hareket veya ses algıladığında sizi uyarıyor. Wi-Fi, 3G veya 4.5G sınırsız canlı izleme olanağı sağlayan model, ekstra geniş açılı lens ve QR koduyla kolay kurulumu ve güvenli bağlantı için video şifreleme özelliklerine sahip. Ürünün satış fiyatı ise 479.89 TL.

Haberin Devamı


Tüm anları fotoğraflayın

WOLLEX’in geliştridiği ‘ibaby’ adındaki cihaz, bebeğinizin tüm anlarının fotoğraflarını uzaktan çekilmesini sağlıyor. Kamera lenslerini yukarı,aşağıya,sağa ve sola döndürmenize imkan sağlayan modeli akıllı cihazlarınızın dokunmatik ekranıyla kontrol edebilirsiniz. Ağlama alarmını devreye alarak her ağlayaşından haberdar olabilirsiniz. Sakinleştirmek için ise uzaktan ninni ve şarkı söylebilirsiniz. 4 ayrı cihazla 4 farklı kişi kamerayı yönetme imkanı sağlayan modelin satış fiyatı 479 TL.


Görüntüleri akıllı telefonunuza indirin

İLETİŞİM operatörü Turkcell’İn geliştirdiği ‘Güvenlik Kamerası’, servisi, mobil uygulamasıyla akıllı cep telefonundan istediğiniz an kameranızı veya eski kayıtlı görüntülerinizi izleyebilme imkânı sağlıyor. İnternet paketinizin kotasından düşmeden izleyebilme özelliklerini bulunduruyor. Kayıtlı görüntülerinizi cep telefonunuza ya da bilgisayarınıza indirerek saklayabilmenizi de sağlayan bu seçeneğin satış fiyatı 299 TL.

Haberin Devamı


Ayda 4 TL’den başlıyor

TÜRK Telekom, bebek kamerası modelini tanıtan şirketler arasında. Android ve iOS işletim sistemine sahip tablet ve akıllı telefonlarla uyumlu olarak çalışan bebek kamerası, 5 metreye kadar gece görüşü, çift yönlü ses alışverişi, 720p HD çözünürlük, dijital zoom, hareket algılayıcı ve görüntü yakalama özellikleri sunuyor. Türk Telekom bu servisi iki farklı fiyat seçeneği ile sunuyor. ‘Ev Avantaj Dört Dörtlük Ek Tarifesi’ ile 24 ay taahhütle veren kullanıcılar aylık 4 TL taksitle, tarife bağımsız müşterilere ise 24 ay taahhütle tüm vergiler dahil ayda 19 TL taksitle sunuluyor.


HAFTANIN TRENDİ

Uçma hayalini gerçekleştirecek
GELECEĞE dönüş filmiyle zihinlere kazınan uçan kaykay modeline yeni bir alternatif daha geldi. Arca şirketi tarafından geliştirilen ‘ArcaBoard’ uçan kaykayın üzerinde 272 beygir güç üreten çoklu pervane sistemine sahip olan bir motor bulunuyor. Bu motorlar üzerindeki 82 kilograma kadar olan yükleri kaldırabiliyor. 6 dakika kesintisiz uçabilen ArcaBoard’un satış fiyatı 19.900 dolar.


OYUN DÜNYASI

Takım oyunu için geri sayım başladı
USTA oyun geliştiricilerden biri olan Blizzard’ın son oyunlarından biri olan Overwatch için geri sayım başladı. Önümüzdeki hafta perşembe günü Türkiye’de de satışa çıkacak olan yeni oyun özellikle takım oynanışına dayanıyor. İçerisinde birçok sınıfı bulunduran Overwatch’ta, askerler bilim adamları, maceraperestler, eksantrikler gibi karakter sınıfları var. Şu anda ön sipariş verilebilen yeni oyunun satış fiyatı 220 TL’den başlıyor.


UYGULAMA

Alacağınız bileti en ucuzken söylüyor

Özellikle uçak biletlerinde fiyatlar doluluk ve tarihe göre artıp azalıyor. En ucuz fiyatı yakalamak ise oldukça güç. Hopper uygulaması ise size satın almayı planladığınız uçak biletini fiyatlar düştüğünde haber veriyor. Esnek günler içinde en iyi fiyatı buluyor ve yolculuk için en hesaplı zamanı tavsiye ediyor. Uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!