Google'ın şovu başladı

Güncelleme Tarihi:

Googleın şovu başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 00:28

TEKNOLOJİ devi Google’ın dünya çapındaki yazılımcılarını ve iş ortaklarını bir araya getirdiği ‘Google I/O’ dün başladı.

Haberin Devamı

Google’ın yeni işletim sistemlerinden sürücüsüz otomobil teknolojilerine kadar birçok yeniliğin tanıtılacağı teknoloji etkinliği üç gün sürecek. Etkinliğin açılış konuşması ise Google CEO’su Sundar Pichai yapılacak. Google’ın tanıtacağı yeniliklerden biri mobil işletim sistemi Android’in yeni sürümü olacak. ‘Android O’ adını alması beklenen yeni işletim sistemi sürümünün, özellikle şarj ömrünü arttıracak iyileştirmelerle yenilendiği ileri sürülüyor.

Google I/O’daki diğer bir beklenti ise Google’ın sesli asistanının iOS işletim sistemlerinde de kullanılmaya başlanacak olması. Bu sayede, iPhone kullanıcıları da Google’ın sesli asistanını kullanarak Google servislerinden yararlanabilecek. Google’ın sanal gerçeklik gözlüğünü, yeni akıllı saat işletim sistemini ve bilgisayar işletim sistemi ChromeOS’u yenilemesi bekleniyor. Bunlara ek olarak sürüsücüsüz araç modeli Waymo’nun da Google I/O’da yerini alacağı söyleniyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul’daki yazılım geliştiricilere bağlanan Google CEO’su Sundar Pichai, Türkiye’nin önemli bir pazar olduğunu ifade etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!