Google'ın sahibinden yüzde 24 gelir artışı

Güncelleme Tarihi:

Googleın sahibinden yüzde 24 gelir artışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 08:49

Google'ın sahibi olan Alphabet, geçen yılın 3. çeyreğine göre %24'lük gelir artışını raporladı.

Haberin Devamı

Diğer akıllı telefon üreticileri için zorlu bir dönem olan 2017'nin üçüncü çeyreği, telefon firması olmayan ancak o işi de yapan dev şirket Google için oldukça karlı bir çeyrek oldu.

Wall Street analistlerinin öngörülerini geçmeyi başaran Alphabet, hisse senedi başına 9,57 dolarlık artış ile analistlerin 8,33'lük öngörüsünü geçti. Geçen yılın bu çeyreğinde 22,45 milyar dolar kar eden Alphabet, bu yılın üçüncü çeyreğinde 27,77 milyar dolarlık bir kar miktarına ulaştı.

Gelirinin büyük kısını artan arama sayısı ve reklamlardan alan Alphabet, Asya'dan geçen yıllara oranla yükselen miktarda daha çok kazanç sağladı. Firmanın finans şefi Ruth Porat, Google'ın, çekirdeğinde yapay zeka olan ürünlerin üretimine ağırlık verdiğini ifade etti. Bu alanda Google'ın öncü güç olduğunu ve olmaya devam edeceğini de vurgulamaktan çekinmedi.

Haberin Devamı

Firma, tüm bu gelir artışını tabii ki bedavaya sağlamadı. Apple ve Samsung ile varsayılan arama motoru olarak kalmak üzere anlaşmalarını uzatmak için devasa miktarlarda para harcayan Google, görünüşe göre bu harcamalarının karşılığını aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!