Göltaş’ın avukatı AKP kurucusu çıktı

Güncelleme Tarihi:

Göltaş’ın avukatı AKP kurucusu çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2006 00:00

TMSF’nin el koyduğu Şevket Demirel Holding şirketlerinden Göltaş Çimento’nun sözleşmeli avukatlığını AKP kurucularından ve şimdiki MKYK üyesi Serap Yaşar yapıyor. Göltaş Çimento, Yaşar’a geçen yıldan bu yana ayda 3 bin 692 YTL ödüyor. Serap Yaşar’ın "Başörtülü Mağdur Öğrenciler İçin Hukuk Kılavuzu" diye bir kitabı bulunuyor.

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) el koyup yönettiği Şevket Demirel şirketlerinden Göltaş Çimento A.Ş’nin avukatlığını; AKP’nin türbanlı altı kurucusundan biri olan ve halen partinin MKYK (Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) üyesi Serap Yahşi Yaşar yapıyor. İMKB’de halka açık bir şirket olan Göltaş Çimento, Kasım 2005’ten bu yana, her ay düzenli olarak AKP’li Yaşar’a, 3 bin 692 lira 31 kuruş sözleşmeli avukatlık ücreti ödüyor. "Yaşar & Yaşar Hukuk Bürosu" antetli serbest meslek makbuzunda, Serap Yaşar imzasıyla "3 bin 692 lirayı sözleşmeli avukatlık ücreti olarak aldım" yazıyor. Makbuzda, Göltaş Çimento’nun Kaymakkapı Vergi Dairesi’ne kayıtlı 4070030057 no’lu, vergi sicil numarası da yer alıyor.

BAŞÖRTÜLÜ MAĞDURLAR KİTABI: AKP’nin www.akparti.org.tr adresinde, partinin MKYK üyesi olarak türbanlı fotoğrafı yer alan Serap Yaşar’ın ayrıca Mazlum-Der tarafından yayımlanan "Başörtülü Mağdur Öğrenciler İçin Hukuk Kılavuzu" adlı bir kitabı bulunuyor. Yaşar’ın ayrıca, altı yıl önce "Demokratik Hukuk Devletinde Din ve Vicdan Hürriyeti" konulu seminerde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile birlikte yaptığı konuşmalar Ensar Vakfı’nca kitaplaştırıldı.

AKP’Yİ UYARMA NEDENİ: Anayasa Mahkemesi, 2002’de Göltaş Çimento’nun sözleşmeli avukatı Serap Yaşar’ın da yer aldığı altı türbanlı kurucu üyenin "türbanı siyasi simge olarak kullandıkları" gerekçesiyle" AKP’ye ihtarda bulunmuştu. Anayasa Mahkemesi’nin 9 Ocak 2002 tarihli kararında şöyle denildi: "Parti’nin kurucu üyelerinden Ayşe Böhürler, Ayşe Nur Kurtoğlu, Habibe Güner, Sema Ramazanoğlu, Fatma Ünsal Bostan ve Serap Yahşi Yaşar’ın türbanı simge ve dayatma unsuru olarak kullandıkları ve bu halleriyle milletvekili seçilme yeterliliğine sahip bulunmadıklarından kurucu üyelikten çıkarılmaları için davalı partiye ihtar kararı verilmesi."

GENEL KOORDİNATÖR AKP’Lİ: Hürriyet, TMSF’nin Demirel şirketlerine Genel Koordinatör olarak atadığı Aslan Yaman’ın Göltaş Çimento’nun Antalya İrtibat Bürosu’nda hazır betoncularla yaptığı toplantının Rekabet Kurumu müfettişlerince basıldığını geçen hafta duyurmuştu. Demirel şirketlerinin Genel Koordinatörü Aslan Yaman da AKP’li. Yaman, son yerel seçimlerde AKP’nin Bakırköy’den İl Genel Meclisi adayları arasında gösterilmiş, ancak seçilememişti.

Hasan Nuri Yaşar da Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu üyesi

GÖLTAŞ Çimento’nun İstanbul Barosu’na bağlı olarak çalışan Serap Yaşar’ın öğretim üyesi olan eşi Doç. Dr. Hasan Nuri Yaşar da, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından bakanlığın AİHM dairesinde görevlendirilmiş ancak tepkiler üzerine istifa etmişti. Doç. Dr. Hasan Nuri Yaşar daha sonra Bakanlar Kurulu’nca Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu üyeliğine atandı. Yaşar iki yıldır BEDK üyeliği görevini yürütüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!